Danisco fik et dårligere resultat for 3. kvartal end ventet. Koncernen fastholder dog forventningerne til et stort rundt nul for hele 2008/09.

Danisco kom lidt dårligere ud af 3. kvartal end ventet. Koncernen fik et underskud før skat på 607 millioner kroner mod et overskud på 302 millioner i samme kvartal året før.

Daniscos administrerende direktør, Tom Knutzen, siger, at koncernen er påvirket af den nuværende konjunkturnedgang.

- Vi har således iværksat flere tiltag, herunder en reduktion af medarbejderstaben, lønstop for 2009 og ansættelsesbegrænsninger i hele organisationen, idet vi ønsker at handle hurtigt for at sikre lønsomheden på kort sigt. Dette ændrer dog hverken ved vores strategiske prioriteringer eller Daniscos grundlæggende styrke, siger Tom Knutzen i regnskabsmeddelelsen.

Ingredienskoncernen fastholder samtidig forventningerne til resten af perioden.

Allerede i begyndelsen af marts kom det frem, at der skal nedlægges 50 danske job ud af de 200 fyringer, der skal ske globalt. Samtidig nedjusterede man forventningerne til årets resultat massivt med 950 millioner kroner til et regnskabsresultat på et stor rundt nul for 2008/09.

Det er især tre faktorer, der har haft en negativ effekt på det forventede resultat. Det er den lavere forretningsaktivitet i 2009, en nedskrivning på 560 millioner kroner af goodwill og anlægsaktiver i Sweeteners, mens det også får konsekvenser, at salget af Danisco Sugar til tyske Nordzucker kommer til at indbringe 200 millioner kroner mindre end forventet.



/ritzau/