Om bare fire år er det slut med at hive TV-signalerne DR og TV2 ned med blot en simpel antenne. I oktober 2009 bliver det analoge sendesystem lukket, og så skal TV-seerne enten have kabel-TV, parabol, eller købe sig en dekoder for at se de to store TV-stationers udsendelser.

Et bredt politisk flertal har aftalt, at der om godt fire år skal slukkes for det velkendte analoge tv-signal, skriver Morgenavisen Jyllands-Posten onsdag.

Efter oktober 2009 er udgangspunktet, at de danske hjem, der hverken har en parabolantenne eller kabel-TV, skal modtage bl.a. de store danske tv-kanaler på det planlagte jordbaserede, digitale sendenet.

Det bliver kun muligt med en særlig dekoder, der efter planen skal koste omkring 300 kr.

»Det er utrolig vigtigt, at vi har fundet en slutdato for det analoge tv-signal, da Danmark dermed står stærkest muligt i forhold til de øvrige europæiske lande i de kommende forhandlinger om at få flest frekvenser - også kaldet multiplex - til det digitale sendenet,« konstaterer it-ordfører Magnus Heunicke fra Socialdemokratiet, der indgår aftalen med VK-regeringen, Det Radikale Venstre og SF.

De partier udgør i forvejen teleforligskredsen.Magnus Heunicke erkender, at det vil komme som et chok for mange, hvis de for fremtiden ikke bare kan nøjes med en antenne på taget af huset, sommerhuset eller campingvognen for at se danske nyheder, film, serier eller sport.