50.000 ansatte på transportområdet bliver omfattet af sundhedsordninger. Målet er at forebygge nedslidning for en gruppe med store problemer i bevægeapparatet.

Med et slag udvider PensionDanmark antallet af danske lønmodtagere, der kan gå til fysioterapeut, kiropraktor, massør eller zoneterapeut på forsikringens regning, med 50.000.

Aftalen med Falck Healthcare betyder, at landets største udbyder af sundhedsordninger næsten fordobler antallet af medarbejdere, som tilbydes behandling på et af virksomhedens 55 sundhedscentre rundt i landet - uden henvisning fra egen læge.

De 50.000 lønmodtagere i 4000 virksomheder inden for transportområdet vil med aftalen være omfattet af PensionDanmarks sundhedsordning fra den 1. oktober. Dermed kan de få betalt behandlinger af arbejdsrelaterede lidelser i bevægeapparatet.

- Hele tanken er, at vi på sigt kan undgå, at små problemer bliver til store. Det kan spare et antal førtidspensioneringer og dermed også på sigt spare udbetalinger af forsikringer, der skal supplere førtidspensionen - og dermed også lavere forsikringspræmier, siger direktør Lars Ellehave-Andersen fra PensionDanmark.

/ritzau/