KØB PLUS!

Price i chok over norsk smørmangel: 'En tragedie'

Det bliver ikke nemt for nordmændene at skulle klare julen uden smør. Sådan lyder det fra den danske tv-kok, James Price, der ikke kan forestille sig en jul uden smør. Samtidig beskyldes brødrene Price for at være medskyldige i den norske smørmangel.

- Sikken en tragedie. Det er dybt tragisk at stå og mangle smør. Og her i julen er det endnu mere forfærdeligt, for der er jo i den grad bagning i hjemmene, og det er svært at bage en god småkage uden smør, siger James Price, da bt.dk ringer og overbringer ham nyheden om den store smørkrise i Norge. 

-  Jeg har svært ved at forstille mig f.eks. vaniliekranse uden smør.... Nej, Vaniliekranse uden smør, der ville jeg blive ked af det. Så jeg må simpelthen sige, at nordmændene må tage færgen og komme ned og købe smør her, siger tv-kokken.

Debatten har floreret livligt på bt.dk og B.T.’s side på Facebook, efter at bt.dk mandag bragte en artikel om smørmanglen i Norge. En ting, som nordmændene selv er skyld i, da deres forbrug af smør er steget med 27 procent i forhold til samme periode sidste år – eller er de?

LÆS OGSÅ: Norge i smør-panik: Sælges for 600 kroner kiloet på nettet

Mange læsere mener, at det  kan være netop brødrene Prices skyld, at Norge er havnet i den gevaldige smørknibe. For de danske gourmet-brødres madprogrammer er blevet sendt på norsk tv de seneste fire sæsoner, og der bliver bestemt ikke sparet på fedtet, når brødrene udfolder sig på skærmen. Hvad enten, der laves gåsesteg, bankekød eller napoleonshatte skal der godt med smør til, viser en gennemgang af brødrenes opskrifter.

- Der må være mange nordmænd, der har set Spise med Price, skriver en læser på B.T.’s Facebook-side. Læseren mener derfor, at Norge måske har glemt at beregne smør per nordmand, før man besluttede at sætte de to danske brødre på skærmen i de norske hjem.

LÆS OGSÅ: Kræver Villy på banen i norsk smørskandale

James Price indrømmer, at der bliver brugt en del smør i brødrenes opskrifter.

- Vi bruger smør der, hvor der skal bruges smør. Hvis en opskrift foreskriver, at der skal bruges smør, så bruger vi smør. Men man skal jo ikke bruge den opskrift hele ugen – kun en gang imellem og nyde den, siger James Price, der dog har svært ved at tro på, at han og lillebroderen Adam Price er skyldige i broderlandets smørmangel.   

- Udelukkende at bebrejde os for smørmanglen, det er måske lige lidt hårdt, smågriner James Price.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBAT OG AFSTEMNING NEDENFOR

Afstemning

Din kommentar

Kommentarer

Griner

Skrevet af Zeta, Tirsdag den 15. maj 2012, 10:30

Jeg ved ikke om skal grine eller græde. Det her er jo latterligt. Millioner af menneskersulter verden over, også brokker folk sig over at de ikke kan få svar.
Vi har virkelig brug for apocalypse

Riiigeligt er helt rimeligt -

Skrevet af Buster, Søndag den 11. december 2011, 12:31

Nordmændene byggede Fornebu til
danskerne som tak for hjælpen med
havregryn og andet under krigen, vi
skandinaver må naturligvis stå sammen, og selvfølgelig skal Brd.Price
flyve til Norge med en generøs gave
til vort broderfolk, man skal være god
ved sine brødre så længe man har dem.

Krise?

Skrevet af Terkel, Lørdag den 10. december 2011, 02:21

Utrolig å se alle disse kommentarer om norsk smørmangel. Ta en tur med Oslo båden og spør normend om deres forferdelige situasjon - og de vil få seg en god latter!
Det er kun dansker som hisser seg opp om smørmangel - nordmenn flest bekymrer seg ikke"

Volapyk

Skrevet af Arvid, Lørdag den 10. december 2011, 02:04

Smørmangel - ok. Men, krise - nei!
En medieskapt krise som vanlige mennesker ikke tar høytidelig.
Vi klarer oss utmerket uten smøret, så Danmark det er ingen grunn til bekymring på våre vegne.
God jul!

Lavkarbo

Skrevet af Søren Hansen, Fredag den 9. december 2011, 10:53

Nordmænd i flok er faldet for en kur der hedder "lavkarbo". Det vil sige at man kun spiser fedt, flæsk og smør, ikke ris, kartofler og brød. Så længe nordmænd flest hopper på den vogn, vil vi mangle smør i Norge. Det har intet med Price at gøre. Det er selvvalgt problem, som orla-normand selv må komme ud af.
Vi kan ikke sælge smør i Norge på grund af toldmur - og det vil være vanvittig at begynde nu, hvor tolden er lav, for efter Nytår sættes den op igen. Nej, orla-normand må stege i sit eget manglende smør - for at sige det sådan!

nicky h, 05:55

Skrevet af bob, Fredag den 9. december 2011, 07:36

Kunne ikke være mere enig

smør mig der smør mig her ..

Skrevet af Nicky H, Fredag den 9. december 2011, 05:55

giv dem nu bare noget smør for pokker .. vi er så tykke her hjemme aligevel , tror faktisk det ville være en god ide , de får lidt smør så kan vi få lidt rejer og Laks, så holder vi julle frokkers til langt ind i Juni !!

Tragi....

Skrevet af Keld Sørensen, Torsdag den 8. december 2011, 18:51

Hallå - jorden kalder Price klovnen...?... Er der hul i gennem, hold da kæft en mega-nar.....!.....

Hvad med en TV-indsamling

Skrevet af Claus M, Torsdag den 8. december 2011, 17:10

Hej.

Det er jo en katastrofe på størrelse med jordskælv, krig og tørke. Vi skal straks have en stribe kunsner på banen til et TV-show med landsdakkende indsamling.

PS. Ironi kan være brugt - i samme mængder som Price bruger smør :-)

Niksen bixen

Skrevet af Anders, Torsdag den 8. december 2011, 12:53

Selvfølgelig skal vi ikke hjælpe dem. Det er godt nok synd for dem, at de mangler smør, men de er nu engang selv skyld i problemet. På lige netop smør holder nordmændene en høj toldmur oppe, hvorfor de danske mejerier ikke kan komme ind på markedet med deres smør. Dette gør nordmændene sårbare i en krise som nu. Derfor har nordmændene nu besluttet at fjerne toldmuren, men dette kun midlertidig (indtil nytår). Vi nægter dog stadig at hjælpe. Når de danske mejerier nægter dette, så skyldes det, at det ikke giver nogen mening at opbygge et samarbejde med den norske detailhandel for bare at pille det ned om 2-3 uger. Ærgeligt for de norske forbrugere, men de kan i situationen ikke forvente hjælp fra os.

smør

Skrevet af Naja Christoffersen, Torsdag den 8. december 2011, 06:52

ville de give os olie---?

Noget af et ansvar

Skrevet af Knud Madsen, Torsdag den 8. december 2011, 03:35

Gad vide hvordan Brdr. Price har med sig selv, efter at de åbenbart har nedkaldt en sådan eksistentiel krise over nordmændene??

De må sidde tilbage med sort samvittighed! :-(

smørmangel i Norge

Skrevet af Jette Mortensen, Torsdag den 8. december 2011, 01:05

hej.

Har ikke brugt til bagning el. stegning,
i mange år det er ikke nødvendigt, vanillekranse smager lige så godt med ordentlig margarine.

Selvfølgelig skal Norge have smør

Skrevet af Henrik Jørgensen, Onsdag den 7. december 2011, 23:00

Klart at vi skal hjælpe Norge med at give dem smør.
Synes vi bør hjælpe hinanden i Norden, hvis vi er i nød med noget. Tænker også på den gang vi troede vi manglede gær, kom der gær fra Broderfolket Norge.
Nu hjælper danske TV 2 med at nogle nordmænd kan få smør. Det kan ikke gå for langsomt :-)

God jul !! - Til Alle i hele Norden.!!

Hjælp Norge med smøret

Skrevet af Ingrid, Onsdag den 7. december 2011, 16:59

De hjalp os, da vi manglede gær-husk lige det!!

Kjære dansker og danskerinner!!

Skrevet af Ola Oslo, Onsdag den 7. december 2011, 15:32

Vær snill og hjelpe oss med Smør!

Vi skal i disse dager bake våre kaker til Jul - og trenger kilovis med Smør, våre børn vil gråte hvis de ikke får pepperkaker, gorro og Tyske Skive!!

Så kom igjen, hjelp oss! ;-)

Vi kan eventuellt sende dere Aquahvit, av høyeste kvalitet!!

Smørmærker

Skrevet af Bjarne Nissen, Onsdag den 7. december 2011, 14:12

Regeringen bør omgående indføre rationering af smør i Danmark, så vi kan hjælpe vore norske venner. Indfør smørmærker, som under krigen. Vi bruger jo i forvejen RIGELIGT MED SMØR her til lands og efter fedtafgiftens indførelse, har vi jo heller ikke længere råd.
DFDS'eren til Norge skal sejle i pendulfart til Oslo med smør i Røde Kors pakker, indtil behovet er dækket og faren drevet over !

100% told på smør

Skrevet af Tom B, Onsdag den 7. december 2011, 15:01

...og det kan kun gå for langsomt. :)

Smørhjælp

Skrevet af nana, Onsdag den 7. december 2011, 11:12

Da Danskerne manglede gær , kom en nordmand med et fly lastet med gær herned. Så det er vel kun rimeligt at vi gengælder tjenesten, med et fly lastet med smør. Har Price´erne flycertifikat? Så var det måske på sin plads at de fløj op med det.

Gab

Skrevet af AllanA, Onsdag den 7. december 2011, 09:05

Gærmangel??
siden 2 verdenskrig har vi aldrig haft gærmangel,historien on at butikkerne er løbet tør for gær nogle gange, skyldes faktisk netop at der der for mange år siden (2 verdenskrig) jo ikke var noget gær, derfor ligger der en indbygget rædsel for ikke at kunne købe brød,når noglee truer med strejke der kan påvirke produktionen af gær, så det bliver revet væk, men det ligger nu alt sammen stadig i fryserne rundt omkring i hjemmene hehe.. .
bagefter tænker folk der hamstrede det,"hvorfor gjorde vi egentlig det,vi bager jo aldrig" så gærmangel, nej det har vi altså ikke haft siden 2 verdenskrig.

smør til norge

Skrevet af eva just, Tirsdag den 6. december 2011, 23:37

Selvfølgelig skal vi sende smør til Norge. Husk at da vi troede vi manglede gær, ja så var nordmændene der med det samme til at hjælpe. Hvis vi norden ikke skulle hjælpe hinanden, hvem skulle vi så hjælpe. NEJ HJÆLP DOG NORGE MED SMØR, DE VILLE HJÆLPE OS HVIS VI HAVDE ET PROBLEM.

?

Skrevet af Jesper, Tirsdag den 6. december 2011, 23:13

Erik, hvor skal den smør som du mener Arla burde sælge til Norge komme fra? De har jo en produktion svarende til de de forventer afsat - Hvorfra skal den ekstra smør kommer? De kan jo ikke bare øge produktionen med så kort varsel, og da slet ikke stable noget på benene, hvis det kun skal gælde her i Juletiden.

Desuden kan du ikke seriøst mene at Arla har et moralsk ansvar overfor Norge pga. gærepisoden? Arla er et privat firma, de kan da aldrig skulle skylde noget til gengæld.

Btw. Arla er dansk, ikke svensk.

Dansk Arla??

Skrevet af Jan C., Torsdag den 8. december 2011, 08:50

Neeej. Ligger nu sådan at Arla er et andelselskab bestående af omkring 8000 danske, svenske og tyske mælkeproducenter. Så der ikke meget dansk over det.

Udover det, er jeg sikker på at Norge solgte os den gær (vi ikke havde behov for) til overpris for at udnytte situationen. Så hvis vi virkelig skal hjælpe dem, så gå ind på en auktion side og sælg noget smør til dem. Dit valg om du vil tjene på det eller ej.

Tine Smørkrise

Skrevet af Erik Sørensen, Tirsdag den 6. december 2011, 22:39

Hvor er det bare typisk Arla
Set i lyset af at der inden for det elendige ef, jo har haft såkaldte smørpukler, for at holde prisen oppe. Og nu kan man ikke engang hjælpe sine naboer. Typisk Svensk Arla i burde skamme jer. Husk lige at vore naboer hjalp med GÆR i 1998. Tine og Synøve Finden er nød for at have en slags monopol, da Norske mælkebønder jo ikke ligefrem har tropiske forhold, at arbejde under. Håber inderligt, at Arla kommer til fornuft. Sælge til mæneskeføde, med overskud. Er da bedre, end til varme/elværker med underskud.

Å melke en død ku!

Skrevet af Morten Borgen, Tirsdag den 6. december 2011, 20:57

TINE har helt enkelt: med sin monopol-politikk, lobby-virksomhet, og sentralisering av produksjonsanlegg, gjort det ulønnsomt å være melkebonde i Norge....

En bonde som slår ut melken får mer i erstatning fra staten enn det TINE vil betale...

Hvad skulle man gøre?

Skrevet af Casper, Tirsdag den 6. december 2011, 20:42

Hvordan skulle vi hjælpe norge? :)

Danmarks smørproducenter producere hvad de forventer at sælge til deres kunder - de kan jo ikke opjustere deres produktion med så kort varsel. Så ville man i stedet skulle tage nedprioritere ens eksisterende kunder, for at sælge smørret til Norge i stedet(hvilket kun ville være et meget kort samarbejde, da de jo ikke har planer om at fortsætte med lave toldbarrierer).

åger pris

Skrevet af Steen Andersen, Tirsdag den 6. december 2011, 18:49

sikket noget forbandet svineri at
1 kg smør skal koste 600,00 kr
det er det rene åger
men Norge har jo også en regering
der kun tænker afgifter som i Danmark. ren gift for beskæftigelsen og dem med de små indkomster bliver rigtigt sparket ned
føj for satan

åger pris

Skrevet af Steen Andersen, Tirsdag den 6. december 2011, 18:49

sikket noget forbandet svineri at
1 kg smør skal koste 600,00 kr
det er det rene åger
men Norge har jo også en regering
der kun tænker afgifter som i Danmark. ren gift for beskæftigelsen og dem med de små indkomster bliver rigtigt sparket ned
føj for satan

EU FUP med smørret !

Skrevet af Jan Larsen, Tirsdag den 6. december 2011, 18:02

Uddrag fra => http://www.tinyurl.dk/30293

I går så vi ARLA beklage sig fra Libyen, ægypterne kopierer LURPAK smør, så den eksport er væk.

Men hvis i går over i Brugsen, kan i finde smør fra Litauen til 10,95 Kr. pakken, hvor dansk smør koster 16 til 21 Kr. for 250 gr. ?

Hvad var det vi skulle leve af Helle ? eksport ? af varm luft.
( Det var før fedtskatten, nu er det 4 Kr. dyrere )

Vi må slå os sammen

Skrevet af Carlo Hansen, Tirsdag den 6. december 2011, 17:01

her i Danmark har vi fedt afgifter, i Norge er de ved at gå fedtfattige. Vi må slå os sammen, absolut en sag for FN, vi har end ikke råd til at se spise med Price på Tv, he he.