Danmark

Price i chok over norsk smørmangel: 'En tragedie'

Tak for tilmeldingen!

X

Vi har også masser af andre gode nyhedsbreve. Du kan til- og framelde dig dem her, hvor du også kan opdatere dine personlige oplysninger og interesser.

Venlig hilsen BT.dk

Jul med James Price Foto: Jeppe Michael Jensen
James Price føler med det norske broderfolk, der sandsynligvis må undvære smør i julen. Foto: Jeppe Michael Jensen

Det bliver ikke nemt for nordmændene at skulle klare julen uden smør. Sådan lyder det fra den danske tv-kok, James Price, der ikke kan forestille sig en jul uden smør. Samtidig beskyldes brødrene Price for at være medskyldige i den norske smørmangel.

- Sikken en tragedie. Det er dybt tragisk at stå og mangle smør. Og her i julen er det endnu mere forfærdeligt, for der er jo i den grad bagning i hjemmene, og det er svært at bage en god småkage uden smør, siger James Price, da bt.dk ringer og overbringer ham nyheden om den store smørkrise i Norge. 

-  Jeg har svært ved at forstille mig f.eks. vaniliekranse uden smør.... Nej, Vaniliekranse uden smør, der ville jeg blive ked af det. Så jeg må simpelthen sige, at nordmændene må tage færgen og komme ned og købe smør her, siger tv-kokken.

Debatten har floreret livligt på bt.dk og B.T.’s side på Facebook, efter at bt.dk mandag bragte en artikel om smørmanglen i Norge. En ting, som nordmændene selv er skyld i, da deres forbrug af smør er steget med 27 procent i forhold til samme periode sidste år – eller er de?

LÆS OGSÅ:

Læs også: Norge i smør-panik: Sælges for 600 kroner kiloet på nettet

Mange læsere mener, at det  kan være netop brødrene Prices skyld, at Norge er havnet i den gevaldige smørknibe. For de danske gourmet-brødres madprogrammer er blevet sendt på norsk tv de seneste fire sæsoner, og der bliver bestemt ikke sparet på fedtet, når brødrene udfolder sig på skærmen. Hvad enten, der laves gåsesteg, bankekød eller napoleonshatte skal der godt med smør til, viser en gennemgang af brødrenes opskrifter.

- Der må være mange nordmænd, der har set Spise med Price, skriver en læser på B.T.’s Facebook-side. Læseren mener derfor, at Norge måske har glemt at beregne smør per nordmand, før man besluttede at sætte de to danske brødre på skærmen i de norske hjem.

LÆS OGSÅ:

Læs også: Kræver Villy på banen i norsk smørskandale

James Price indrømmer, at der bliver brugt en del smør i brødrenes opskrifter.

- Vi bruger smør der, hvor der skal bruges smør. Hvis en opskrift foreskriver, at der skal bruges smør, så bruger vi smør. Men man skal jo ikke bruge den opskrift hele ugen – kun en gang imellem og nyde den, siger James Price, der dog har svært ved at tro på, at han og lillebroderen Adam Price er skyldige i broderlandets smørmangel.   

- Udelukkende at bebrejde os for smørmanglen, det er måske lige lidt hårdt, smågriner James Price.

HVAD MENER DU? DELTAG I DEBAT OG AFSTEMNING NEDENFOR

Afstemning

Relaterede

Det læser andre