Det er dybt bekymrende, at kommunerne vægter kolde hænder højere end de kolde, mener Dansk Folkepartis Morten Marinus.

Mens antallet af kommunale embedsfolk vokser støt, daler antallet af velfærdsmedarbejdere. Det viser den seneste opgørelse, og det er stik imod kommunernes løfte, konstaterer kommunalordfører Morten Marinus fra Dansk Folkeparti.

- Det kommer virkelig bag på mig. Det hænger slet ikke sammen med det, man hører fra kommunerne. De taler jo netop om, at det er på administrationen, der skal spares, siger han til Berlingske Nyhedsbureau.

Ifølge de seneste tal fra Det Fælleskommunale Løndatakontor er antallet af administrative medarbejdere i kommunerne faldet med 0,2 procent i løbet af det seneste år. Men antallet af velfærdsmedarbejdere - lærere, SOSUer, pædagoger - er faldet med 2,8 procent.

- Jeg synes, det er dybt bekymrende, at kommunerne fyrer indianere og freder høvdinge. Det er kommunerne selv, der bestemmer, hvordan de bruger deres penge, men jeg vil blive ved med at appellere til, at de sparer på høvdinge frem for indianere, siger Morten Marinus.

Ifølge formanden for Kommunernes Landsforenings løn- og personaleudvalg, Michael Ziegler (K), skyldes udviklingen en større professionalisering, hvor administrative medarbejdere frigør ekstra tid til borgerkontakt. Men den køber DF-ordføreren ikke.

- Når riget fattes penge, bliver man nødt til at spare blandt de administrative medarbejdere og cheferne. Det er jo også der, hvor det er lettest at samle opgaver og spare penge, siger Morten Marinus.