Nicolai Skovgård er far til dræbte Emilie Meng fra Korsør og mistede sin eneste datter en sommernat i juli sidste år som følge af en frygtelig forbrydelse. Nu står han frem i BT og sætter ord på de smertefulde følelser i forbindelse med tabet af sin elskede teenagedatter.

»Emilie er mit eneste barn. Så hun var den eneste, jeg havde tilbage,« siger Nicolai Skovgård, som har mødt BT i Aalborg, hvor han har boet, siden han og Emilie Mengs mor gik fra hinanden, da Emilie var otte år.

Særligt én ting har fyldt og fylder stadig meget i tankerne for den 46-årige rørlægger: Igen og igen vender han tilbage til den eftermiddag, som skulle blive far og datters allersidste stund sammen, da Emilie Meng var kommet til Aalborg med sin mor for at sige farvel til sin farmor, der var død.

»Vi sad bare os to nede i kælderen i min mors hus ude i Gug her lige uden for Aalborg. Det skulle vise sig at blive den sidste gang, vi så hinanden. Der sagde jeg til hende: ’Jeg er ked af, Emilie, at jeg ikke har været der ret meget for dig. For det har jeg jo sådan set ikke. Men vi ved jo godt, at vi elsker hinanden,« siger han stille, mens han kigger eftertænksomt ned i bordet foran sig og tænker tilbage til dengang.

Emilie Meng blev sidst set i området ved Korsør Station 10. juli, hvor hun fortalte sine veninder, at hun ville gå hjem ad en sti fra stationen ned od byen, hvorimod veninderne tog en taxa hjem.
Emilie Meng blev sidst set i området ved Korsør Station 10. juli, hvor hun fortalte sine veninder, at hun ville gå hjem ad en sti fra stationen ned od byen, hvorimod veninderne tog en taxa hjem. Foto: NIELS AHLMANN OLESEN
Vis mere

Nu må han bære det ubærlige. For 17-årige Emilie Meng forsvandt sporløst ved Korsør Station 10. juli i fjor efter en glad aften i byen med to veninder.

Hendes lig blev fundet liggende i en sumpet tørvesø ved Borup på Midtsjælland juleaftensdag mere end fem måneder senere, da en hundelufter tilfældigvis gik forbi. Dagen efter fik Nicolai Skovgård den besked, han havde frygtet mest af alt.

»Jeg gik fuldstændig ned med flaget lige dér. Jeg var helt færdig. Min verden brød sammen,« siger han.

KORT: Emilie Meng forsvandt ved Korsør Station og blev fundet i en skovsø ved Borup. Klik på kortet for at læse om de to steder.

I dag, ni måneder efter at Emilie Meng forsvandt og fire måneder efter, den da stærkt eftersøgte teenagepiges jordiske rester blev fundet, sidder hendes far i Aalborg og har svært ved at komme videre.

BT mødes med ham på værtshuset ’Café Frederiksberg’ i bydelen Vejgård, hvor han har indvilget i at sætte ord på, hvad Emilie var for en pige. Og hvad tabet af hans elskede datter har betydet for ham.

Efter Nicolai Skovgård for ti år siden flyttede over til sin mors kvarter i Nordjylland efter bruddet mellem ham og Emilies mor, var kontakten mellem ham og datteren i perioder sporadisk. Det fortryder han i dag:

»Da vi sad sammen der i kælderen, sagde Emilie egentlig ikke så meget. Det var vist mest mig, der sagde noget. Men igen – vi vidste, at vi elskede hinanden. Det var lige inden, Emilie og hendes mor skulle af sted tilbage til Korsør. Da vi stod ude på gaden foran min mors hus, gav vi hinanden en krammer, inden de blev kørt til toget. Det var sidste gang, jeg så hende. Jeg ville meget gerne have snakket noget mere med hende. Men sådan skulle det så ikke være,« siger Nicolai Skovgård, som indtil Emilie var otte år boede sammen med datteren og hendes mor i familiens hus i Korsør.

Politiet udgav et privatfoto af Emilie Meng i forbindelse med eftersøgningen af hende i månederne op til, hun blev fundet i en skovsø ved Borup juleafstensdag.
Politiet udgav et privatfoto af Emilie Meng i forbindelse med eftersøgningen af hende i månederne op til, hun blev fundet i en skovsø ved Borup juleafstensdag. Foto: privat
Vis mere

Efter parret brød op, flyttede han til Aalborg, hvor hans mor, Emilies farmor, dengang boede.

Da Emilie Meng sagde farvel til sine to veninder den sommeraften i juli valgte de to andre at sætte sig ind i en taxi, mens Emilie gerne ville gå de tre kilometer gennem den smukke sommernat mod hjemmet, hvor hendes mor, papfar og søskende ventede.

Men hun nåede aldrig frem.

Fem en halv måned skulle der gå, før der kom - i al fald delvis - vished om hendes frygtelige skæbne.

Politiet meldte straks ud, at hun før eller i forbindelse med sin død havde været udsat for en forbrydelse, men hvad dødsårsagen er, og hvem gerningsmanden eller –mændene kan være, er hverken Emilies familie eller offentligheden endnu blevet klogere på.

Eftersøgningen af den forsvundne 17-årige Emilie Meng er i fuld gang i Korsør mandag d. 11. juli 2016. Frivillige eftersøger området omkring Korsør Station, hvor en clairvoiriant har ledt dem på et muligt spor af Emilie. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2016)
Eftersøgningen af den forsvundne 17-årige Emilie Meng er i fuld gang i Korsør mandag d. 11. juli 2016. Frivillige eftersøger området omkring Korsør Station, hvor en clairvoiriant har ledt dem på et muligt spor af Emilie. (Foto: Emil Hougaard/Scanpix 2016) Foto: Emil Hougaard
Vis mere

Nicolai Skovgård er frustreret over, at den danske lovgivning ikke levner mulighed for mere kameraovervågning i det offentlige rum. For så ville forbrydelsen mod hans datter være opklaret for længst, mener han.

»Langt de fleste mennesker har ikke noget udestående med nogen, og når man ikke har det, så er der heller ikke noget problem i at blive overvåget, for man har jo ikke noget i klemme. Med flere kameraer i det offentlige rum ville man få fat på mordere og voldtægtsforbrydere, og hvad der ellers er af gøglere rundt omkring. Sådan nogen bryder jeg mig ikke om. Hvis man har gjort noget forkert, skal man også stilles til ansvar. Det skal lovgivningen ikke stå i vejen for,« siger han.

Nicolai Skovgård har befundet sig i et helvede siden 10. juli, da Emilie forsvandt. I første omgang forsøgte han ellers at slå det hen for at kunne holde det ud. Og sagde til sig selv og sin storebror, som han har et nært forhold til, at Emilie selvfølgelig ville dukke op igen og sikkert bare havde brug for at være lidt alene.

»Det var min storebror, der ringede til mig. Da jeg tog telefonen, sagde han: 'Du skal lige vide, at din datter har været væk i så og så mange timer. Jeg tænkte: Hun dukker selvfølgelig op igen. Men det gjorde hun så ikke.«

Virkeligheden skulle desværre som bekendt vise sig at være en anden.

Emilie Mengs far, Nicolai Skovgård, sætter ord på sin smerte på værtshuset 'Cafe Frederiksberg.'
Emilie Mengs far, Nicolai Skovgård, sætter ord på sin smerte på værtshuset 'Cafe Frederiksberg.' Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Selv om hans datters liv blev alt for kort, er han især glad for én ting, fortæller han:

»Hvis hun var her i dag, ville jeg sige til hende, at jeg er ked af, at jeg ikke var der noget mere. Men jeg ville også sige til hende, at jeg er glad for, at hun har haft en papfar, som har været der for hende. Han er en god fyr. Jeg snakkede med ham til Emilies begravelse. Jeg gik hen og gav ham hånden og sagde, at jeg er glad for, at du har været der for Emilie,« lyder det fra den biologiske far, der i lange perioder ikke så sin datter.

Emilie Meng blev begravet den 19. januar på en fugtigkold vinterdag ved en almindelig jordisk begravelse. Både Nicolai Skovgård og Emilies papfar bar den hvide trækiste og var med til sammen at sænke den i jorden til det sidste farvel.

Den 17-årige piges mor mødte i sin tid Emilies papfar, efter hun og Nicolai Skovgård var gået fra hinanden. Emilie fik to søskende i den nye familie-konstellation. Det er hendes biologiske far glad for.

Emilie Meng blev begravet 19. januar i Sankt Povls Kirke i Korsør af sognepræst Anna Kluge.
Emilie Meng blev begravet 19. januar i Sankt Povls Kirke i Korsør af sognepræst Anna Kluge. Foto: Nils Meilvang
Vis mere

»Der er ingen tvivl om, at Emilie havde et godt liv. Det varmer at tænke på,« siger han, som stadig husker hvert eneste ord, der blev sagt i samtalen, da han dagen efter fundet af sin datters lig blev ringet op af Emilies moster, der overbragte den frygtelige besked.

»Jeg blev ringet op den 25. december. Det var hende, der fortalte mig det. Hun sagde: ’Nu skal du høre her: Der er fundet en pige i en sø oppe i Borup eller der omkring. Der er også fundet nogle ting – et ur blandt andet. Og nogle andre kendetegn.’ Da hun havde fortalt det, sagde jeg: ’Så kan det ikke være andre end Emilie.«

I det sekund brød Nicolais verden sammen.

»Jeg var fuldstændig færdig. Fuldstændig. Det var ikke ligefrem nogen god jul. Så det gik ned ad bakke, kan man godt sige. Og så gik dagene, hvor vi hele tiden skulle høre, hvad de havde fundet ud af inde på Retsmedicinsk Institut og alle de andre ting med politiet og så videre. Men vi fik jo ikke rigtig noget at vide. Det gør vi stadigvæk ikke,« konstaterer han trist, men nøgternt.

Den 24. december 2016 blev den 17-årige Emilie Meng fundet død i en sø ved Borup på Sjælland ved Regnemarks Bakker. På et pressemøde den 25. december oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Emilie har været udsat for en forbrydelse. Foto: dykkere er ude for at undersøge søen og området d. 26. december 2016, hvor Emilie blev fundet juleaftensdag.
Den 24. december 2016 blev den 17-årige Emilie Meng fundet død i en sø ved Borup på Sjælland ved Regnemarks Bakker. På et pressemøde den 25. december oplyste Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi, at Emilie har været udsat for en forbrydelse. Foto: dykkere er ude for at undersøge søen og området d. 26. december 2016, hvor Emilie blev fundet juleaftensdag. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Sydsjællands- og Lolland-Falsters Politi er fortsat i gang med efterforskningen af den uopklarede drabssag og er blandt andet i færd med at kortlægge teletrafikken og personerne, der på natten til den 10. juli færdedes mellem Korsør og Borup omkring det tidspunkt, da Emilie forsvandt.

Men endnu er der intet nyt om en eller flere mulige gerningsmænd.

Månederne op til, Emilie Meng blev fundet død, var helt forfærdelige for hendes far, som selv tog til Korsør for at prøve at lave sin egen private efterforskning af, hvad der kunne være hændt datteren. Men uden held.

»Det var ad helvede til. Og det er det stadigvæk. Jeg – og resten af Emilies familie og hendes veninder – håbede dengang selvfølgelig på, at hun ville blive fundet i live. Det havde jeg jo gået og håbet gennem lang tid. Men nu kom der så den her vished om at… nej - sådan skulle det så ikke være. Emilie blev desværre fundet, som hun gjorde. Og der er sket den her grimme ting. Eller - den her grimme forbrydelse. Så knækkede hele filmen jo. Så blev man jo rigtig ked af det. Det ville enhver familie nok blive.«

Emilie Mengs far Nicolai Skovgård.
Emilie Mengs far Nicolai Skovgård. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Da tusindvis af voksne og børn, gamle og unge den 29. december om aftenen gik i et flere kilometer langt og lysende fakkeltog fra Korsør Station til Skt. Povls Kirke i midtbyen til minde og ære for Emilie Meng og også deltog i mindegudstjeneste i kirken og udenfor på torvet, var hendes far med. Han gik som så mange andre med en fakkel. Og var, naturligt nok, en af dem, som fik en plads indenfor i kirken.

»Så sidder man der og kigger op på døbefonden. Og tænker: Hold da kæft… Det var lige dér, jeg stod med hende, da hun blev døbt,« siger han afdæmpet.

Sognepræst Anna Kluge både konfirmerede og begravede Emilie Meng. Emilie sang fast i kirkekoret, så hun havde et tæt forhold til Anna Kluge.
Sognepræst Anna Kluge både konfirmerede og begravede Emilie Meng. Emilie sang fast i kirkekoret, så hun havde et tæt forhold til Anna Kluge.
Vis mere

Nicolai Skovgård har talt med sin læge om at få psykologhjælp, men det er ikke blevet til mere end det. I stedet klarer han sig igennem smerten over tabet af Emilie ved at snakke med nogle gode kammerater.

Han tænker på Emilie døgnet rundt, fortæller han. Hun er hans første tanke, når han slår øjnene op om morgenen. Og hun er det sidste, han tænker på, når han går i seng om aftenen. Hvor det kniber gevaldigt med at sove.

»Så ligger man bare der og tænker det samme, som man gør resten af døgnet. Både når man sover, og når man er vågen. Jeg tænker hele tiden på min datter. Jeg havde jo kun hende. Når jeg drømmer, så drømmer jeg… grimme ting. Det tror jeg også, du ville gøre, hvis det var din datter eller dreng, der er sket sådan noget med. Det er sådan noget lort, der hele tiden florerer oppe i hovedet. Det kører bare i ring hele tiden. Jeg er jo ikke anderledes end andre mennesker. Man har det skidt med det,« siger han.

Noget af det tungeste at bære for ham nu er, at han stadig ikke ved, hvad der er sket i timerne og minutterne op til Emilies død. Og at han ikke ved, hvem der står bag den afskyvækkende forbrydelse.

»Det værste for mig er stadigvæk uvisheden. For vi aner jo ingenting om, hvad der er sket, og vi aner ingenting om, hvem der har gjort det. Det har været et helvede, rent ud sagt. Det har det selvfølgelig også været for Emilies mor. Hende har jeg næsten haft mest ondt af. Jeg er nok mere sådan en… lidt mere hård hund, måske,« siger han.

Emilie Meng havde disse ejendele med sig den aften, hvor hun forsvandt.
Emilie Meng havde disse ejendele med sig den aften, hvor hun forsvandt. Foto: Jens Nørgaard Larsen
Vis mere

Et lille smil viser sig, når Nicolai Skovgård fortæller om, hvordan Emilie var:

»Hun var et livsstykke. Én der ville alle andre det godt. Det vil jeg også selv. Emilie var glad for alle mennesker. Hun var en meget åben person. Ja, hun var faktisk bare et godt menneske. Hun var også meget dyrevenlig. På et tidspunkt begyndte hun pludselig på - altså nu kan jeg jo selv rigtig godt lide kød – at blive vegetar. Men det gør selvfølgelig ikke noget. Det var jo godt nok alt sammen,« siger han og lyser for en stund op i et smil under kasketten.

Emilie Meng, som var en meget aktiv teenager på mange fronter, studerede på HF i Slagelse og sang fast i kirkekoret ved Skt. Povls Kirke i Korsør. Hun var kendt som både forkæmper for dyrevelfærd og som en, der tog sig af andre, hvis de blev mobbet eller behandlet uretfærdigt. Og så havde hun flair for sport og gik til alverdens forskellige aktiviteter i løbet af sin barndom og ungdom.

BT har mødt og talt med Nicolai Skovgård, der er far til afdøde Emilie Meng på værtshuset 'Café Frederiksberg' i Aalborg.
BT har mødt og talt med Nicolai Skovgård, der er far til afdøde Emilie Meng på værtshuset 'Café Frederiksberg' i Aalborg. Foto: Bo Amstrup
Vis mere

Da hendes far beskriver, hvordan hun som tiårig pludselig gerne ville begynde til fodbold, slår han en kort men varm latter op, mens hans tænker tilbage:

»Emilie var rigtig glad for at synge, og hun var også rigtig god til at svømme på et tidspunkt. Og så begyndte hun jo med at spille fodbold i Halsskov. Lige det der med fodbold var jeg nu ikke så glad for, så jeg sagde til hende: ’Er du virkelig startet med at spille fodbold?’ Og ja, det var hun. Det kunne hun godt lide. Jeg mener jo ikke, at kvinder og fodbold passer så godt sammen. Så jeg sagde til hende: Jeg synes nu hellere, du skal svømme. Det er meget bedre,« griner Nicolai Skovgård.

Alvoren vender dog hurtigt tilbage. For hans eneste barn har han ikke mere. Og det må han lære at leve med, selv om dagene og nætterne er lange, og det ind imellem kan være svært for ham at finde mening med det hele.

Nu håber Nicolai Skovgård bare på, at hans datters gerningsmand bliver fundet og stillet til ansvar. Selvom han ikke mener, at retssystemet i Danmark vil straffe personen hårdt nok, når det forhåbentligvis sker.

Mindehøjtidelighed i Korsør andenjuledag d. 26. december 2016 for den 17-årige Emilie Meng.
Mindehøjtidelighed i Korsør andenjuledag d. 26. december 2016 for den 17-årige Emilie Meng. Foto: Ida Guldbæk Arentsen
Vis mere

Tanken om, hvorfor det lige skulle gå ud over hans elskede Emilie, kredser stadig rundt og rundt i hovedet på ham.

»Ja – jeg har tænkt den tanke tusinde millioner gange, tror jeg. Jeg ved jo ikke, hvem det er, der har gjort det. Men jeg tror, det er et svin, der bare har holdt uden for Korsør Station i en bil og ventet. Du kan sat’me tro, jeg har drømt om det. Og ligget søvnløs over det. Og haft det sådan oppe i hovedet, at hvis jeg finder ham, så slår jeg ham ihjel. Så er jeg parat til at tage mine 16 år. Ens barn er jo det mest dyrebare for én, og hende har han taget fra mig. Jeg havde kun hende,« siger han, og tilføjer, at han desværre tror, der vil ske flere tilsvarende forbrydelser herhjemme.

»Den slags sker jo, når der løber sådan nogle svin rundt. Men jeg vil ikke ønske for nogen mennesker, at de skal udsættes for det. Ikke for nogen.«

Emilie Meng blev kun 17 år. Hun blev fundet død 24. december 2016. Gerningsmanden er endnu ikke fundet.
Emilie Meng blev kun 17 år. Hun blev fundet død 24. december 2016. Gerningsmanden er endnu ikke fundet. Foto: Privatfoto
Vis mere