Ifølge DMI kan danske skiturister godt begynde at glæde sig

Røde kinder efter en lang dag i sneen. Ild i pejsen, uldent undertøj og brætspil efter middagen. For mange danskere er det indbegrebet af en god ferie, og en hel del vælger også at tage forskud på vinterferien ved allerede at drage på skiferie omkring jul og nytår.

»Mange danskere har en tradition med at tage til Norge eller Sverige hen over jul og nytår – enten sammen med familie eller venner. Men i de senere år er mange også begyndt at tage til Østrig, og også Frankrig og Italien. Det hænger især sammen med, at mange rejsebureauer er begyndt at tilbyde pakkerejser med god mad i den periode,« siger Troels Kjems, redaktør på Skiferietips.dk.

Men ingen skiferie uden sne, og indtil nu har den milde vinter medført, at det ikke er alle skisportssteder, hvor man har kunnet regne med sneklædte pister.

Kulde på vej

Det ændrer sig dog det næste par dage, siger Lars Henriksen, der er vagthavende meteorolog hos DMI.

»Der kommer en del sne i de norske fjelde lørdag, og fra søndag kommer der udbredt frost i hele Skandinavien.«

Det får også betydning for de sydligere skisportssteder.

»I Alperne har man også lidt under den milde december, men det ændrer sig mandag-tirsdag, hvor den kolde luft rammer, og der kommer mere sne,« siger meteorologen:

»Hvis jeg var på vej på skiferie, ville jeg være okay tilfreds.«

Overvejer du en skiferie i det nye år, har skientusiasten Troels Kjems følgende to råd. At man sørger for at booke sin skiferie i et højtliggende område, og at man i øvrigt sikrer sig, at der er et godt kunstsneanlæg, så man er dækket ind, hvis kong Vinter viser sig fra sin milde side.