Et internationalt forskerhold har opdaget flere nye dyrearter - blandt andet denne pinocchio-frø, hvis næse vokser, når den kalder på sine artsfæller.

Det skriver videnskab.dk.

Den lille frø tilhører gruppen af langnæsede frøer. Dens lille tap af en næse bliver oppustet og peger opad som en elefants snabel, når den kvækker, mens den hænger slapt, når frøen er mindre aktiv. Om pinocchio-frøen kvækker løgne til sine artsfæller, har forskerne ikke svar på.

Frøen er fundet i Foja-bjergene på Ny Guinea i Indonesien, et område, der indtil 2008 har været stort set uberørt af videnskabsmænd.

Forskerne holdt middagspause, da herpetologen (ekspert i firben, frøer og slanger, red.)  Paul Oliver pludselig så det lille kræ.

- Oliver kiggede ned, og her var den her lille frø på en pose ris, og det lykkedes ham at fange den. Herpetologer har gode reflekser, siger Paul Olivers kollega, ornitologen Chris Milensky til den engelske avis Daily Telegraph.

Forskerne fandt desuden en mini-kænguru, der modsat sin store, australske fætter lever i træer.

Det internationale forskerhold har siden 2008 undersøgt naturen i Foja-bjergene med støtte fra National Geographic Society og det amerikanske Smithsonian Institut. Resultaterne af deres arbejde, blandt andet pinocchio-frøen og mini-kænguruen, blev offentliggjort i mandags.