Før hun Ellen Page. Nu hedder han Elliott Page.

Den 33-årige canadiske skuespiller er kendt over hele verden for sine store roller i film som 'Juno', 'X-Men', 'Flatliners', 'Hard Candy' og 'Inception' (Leonardo DiCaprio) samt den aktuelle Netflix-serie 'The Umbrella Academy'.

Page er flere gange blevet nomineret til nogle af verdens største filmpriser, i kvindekategorien. Men selvom Elliott Page nu bruger et drengenavn, identificerer han sig som 'binary' - hverken kvinde eller mand.

Via Instagram er Ellen/Elliott Page nemlig sprunget ud som transkønnet. 'Ellen' er skiftet ud med drengenavnet 'Elliott'. Og Elliott Page vil fremover bruge stedordene 'han' og 'dem' - him/they.

Elliott/Ellen Page og hendes kone Emma Portner i 2017.
Elliott/Ellen Page og hendes kone Emma Portner i 2017. Foto: Robyn Beck
Vis mere

På det sociale netværk skriver Elliott Page blandt andet:

»Hej venner. Jeg vil gerne dele med alle, at jeg er trans. Jeg føler mig heldig over at kunne skrive dette. Jeg er nået til det punkt i mit liv, hvor jeg endelig han stå frem som den, jeg virkelig er. Mit autentiske selv.«

På de sociale medier har rygterne omkring Elliott Pages kønsidentitet figureret i adskillige måneder.

Både på lærredet og i privaten har den 33.årige skuespiller i tiltagende grad fremstået mindre og mindre feminin. Og nu bekræfter Elliott Page altså rygterne.

X-Men. Fra venstre: Ellen/Elliott Page, Halle Berry og Famke Janssen.
X-Men. Fra venstre: Ellen/Elliott Page, Halle Berry og Famke Janssen. Foto: FRANCOIS GUILLOT - AFP
Vis mere

I 2018 blev Elliott Page gift med sin kæreste, danseren, Emma Portner (26).

Både Portner og Page er canadiske statsborgere.

I sin meddelelse på instagram takker Elliott Page LGBTQ-samfundet.

Elliott Page slutter sig nu til en voksende gruppe af transkønnede Hollywood-stjerner. En gruppe der også tæller navne som Laverne Cox fra 'Orange is the New Black', Joey Soloway (Transparent) og Wachowski-søstrene, der blandt andet står bag 'Matrix-serien med Keanu Reeves.

Ellen Page - Nu Elliott Page - er nummer to fra højre
Ellen Page - Nu Elliott Page - er nummer to fra højre
Vis mere

Om Elliott Page' nye kønsidentitet siger Nick Adams, der er leder af  GKAAD's Transgender Media:

'Elliott Page har givet os stribevis af fantastiske roller. Han er en uvurderlig talsperson for LGBTQ-samfundet. Og nu vil han være en inspiration for transpersoner over hele verden.