Den konservative toppolitiker Christopher Shale, der i går blev fundet død på Glastonbury festivalen i England blev sidst set i live lørdag eftermiddag ved 13 tiden, hvor han forlod sin familie for at gå på toilettet. Først 20 timer senere kl. 9 søndag morgen bliver han fundet igen siddende livløs på et festivaltoilet.

Der er foreløbig intet der tyder på, at der ligger en forbrydelse bag, men samtidig er der ingen forklaring på, hvorfor den 56-årige politker ikke slap levende fra sin tur på festivaltoilettet.

Venner til den afdøde politiker fortæller, at han havde problemer med sit hjerte, skriver den engelse avis The Sun. Og det er da også politiets teori, at det  formentlig er et hjertestop, der er dødsårsagen. LÆS OGSÅ: Britisk politiker fundet død på musikfestival

Kun en time inden sin død skulle Christopher Shale angiveligt have fået at vide, at et hemmeligt papir, hvori han kritiserer sit parti for at have store rekruteringsproblemer, ville blive offentliggjort af avisen Mail on Sunday.

- Men det gik ham overhovedet ikke på, at avisen ville bringe artiklen, siger en kilde til The Sun.

I det hemmelige papir, som avisen Mail on Sunday offentliggjorde igår, retter Christopher Sale en hård kritik af sit parti, som han ikke kan se nogen grund til at tilslutte sig. Derimod fremhæver han en helt masse grunde til ikke at gøre det.

Den nu afdøde 56 årige politiker var lokalformand for West Oxfordshire-valgkredsen og beskrives som en af bagmændene bag den britiske premierminister David Camerons valgsejr sidste år. De to var nære venner, og Cameron har offentligt udtrykt stor sorg over hans død.