Den tidligere formand for Den Internationale Valutafond, Dominique Strauss-Kahn, er havnet i noget af en kattepine. Han har fået lov til at blive løsladt mod kaution i sagen om voldtægtsforsøg af en stuepige, men han har ikke noget sted at bo under den husarrest, som er en af betingelserne for løsladelsen.

Derfor skal Strauss-Kahn nu blive i fængslet, ifølge dommeren i sagen. Formodentligt weekenden over.

- Ingen vil blive løsladt før alle betingelser er opfyldt til rettens tilfredsstillelse, siger Michael Obus ifølge Sky News.

Selv om Strauss-Kahn nok gerne vil bort fra Rikers Island, hvor han siddet fængslet, så er hans boligsituation endnu ikke på plads. I øjeblikket arbejder hans kone, ifølge New York Post, på højtryk for at finde et sted, hvor kan bo under sin husarrest.Hans kone Anne Sinclair havde lejet en lejlighed i det mondæne Bristol Plaza på East 65th Street, men lejekontrakten blev opsagt, da det blev opdaget, at lejligheden skulle bruges som 62-årige Strauss-Kahns opholdssted.

En kilde oplyser til New York Post, at 'en højt profileret person', der bor i bygningen har protesteret mod, at den skandaleramte mand skulle bo netop der. Bygningens udlejer har fortalt til avisen, at ingen ved navn Sinclair eller Strauss-Kahn står på lejekontrakt hos dem, og at hun ikke ville foretage sig yderligere i sagen.En dommer godtog Dominique Strauss-Kahns anmodning om at blive løsladt på kaution for en million dollars. Han har tillige måtte indvillige i  og at leve under videoovervågning og med en bevæbnet vagt til stede.

Som en del af dommerens beslutning  betale en månedsløn på 200.000 dollars til en væbnet vagt, som har lov til at udøve magt, hvis han forsøger at undslippe. Han må kun modtage fire gæster, der ikke er en del af hans familie af gangen.

- Vi forventer, at du er her, når vi har brug for dig. Hvis der er det mindste problem kan vi trække vores kendelse tilbage, sagde dommer Michael Obus.

Lejligheden, hvor han skal opholde sig, må han kun forlade, når han skal besøge retten, lægen, et religiøst sted eller sin advokat.

- Jeg ved ikke, hvad der foregår. Der er en masse ting, der skal ske, sagde forsvarsadvokat Marc Agnifilo.

Dominique Strauss-Kahn har været fængslet siden han blev anholdt på et Air France fly i Kennedy lufthavnen blot få minutter før flyet skulle lette.