Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Op mod 80 procent af alle flyvninger mellem Spanien og resten af Europa kan opleve forsinkelser og aflysninger torsdag, efter spanske fagforeninger har varslet en generalstrejke. Det kan ramme de danske turister, som har planlagt en ferie under de varmere himmelstrøg.Københavns Lufthavn i Kastrup har ni flyvninger til det solrige land torsdag. Endnu ved man ikke præcist, hvordan dagen kommer til at forløbe, men man har indtil videre ikke fået meldinger om aflysninger. 

- De vigtigste råd man kan give til passagerer, der skal rejse til Spanien torsdag, er, at de skal holde sig orienteret hos deres flyselskab, og så skal de møde op i lufthavnen til den planlagte tid, siger Lars Lemche, der er kommunikationsrådgiver i Københavns Lufthavn.

Den spanske generalstrejke er varslet i protest mod en lovændring, som vil gøre det billigere for firmaer at fyre ansatte. Et af formålene med strejken er at ramme infrastrukturen i landet, så derfor forventes det også, at bus- og togtrafikken bliver påvirket. 
 
SAS har to afgange mod Spanien torsdag - en fra Oslo og en fra Kastrup - og hos Skandinaviens største flyselskab er man optimistisk.
 
- Vi ved ikke, hvordan situationen udvikler sig, men på nuværende tidspunkt ser det ud til, at vi flyver helt normalt. Det er svært at forudsige på nuværende tidspunkt, om der kommer forsinkelser torsdag, siger Mikkel Thrane, kommunikationschef ved SAS til bt.dk onsdag.

Mange danskere kan blive berørt

Rejsekongen Stig Elling, der er slagsdirektør i Star Tour, vurderer, at mange flyrejsende danskere kan blive generet af strejken. 

- Jeg vil vurdere, at et par tusinde danskere alt i alt kan blive ramt af det her, hvis man tager flyvninger med lavprisselskaber, charterselskaber og så videre med i beregningen. Hos os er det 300 personer, der kan blive ramt, da vi har et enkelt fly til Gran Canaria torsdag, siger Stig Elling.

Han har endnu ikke hørt noget om, hvorvidt flyveren vil blive aflyst, og han regner derfor med, at den letter og lander planmæssigt. Alligevel generer den ustabile situation ham.

- Det er dybt irriterende, men det er ikke den store katastrofe, siger rejsekongen og fortsætter:  

- Hvis der skulle blive forsinkelser eller udsættelser af fly på grund af strejken, vil man automatisk blive kontaktet af sin rejsearrangør. Det, vi gør nede på feriestedet, er, at de gæster, der eventuelt vil blive forsinket, vil der blive sørget godt for.

Endnu er der altså ingen meldinger om aflysninger, men hvordan torsdagen udvikler sig er svært at spå om. Derfor lyder rådene enstemmigt fra branchen, at de rejsende skal møde op til den planlagte tid i lufthavnene, og at det kan være en god idé at holde sig orienteret hos rejsearrangørerne samt at tjekke lufthavnenes hjemmesider for eventuelle aflysninger eller forsinkelser.   

Andre læser også