Da Breivik begyndte at skyde med skarpt på Utøya, flygtede Glenn Martin Waldenstrøm sammen med en veninde ind i et lokale i hovedbygningen på øen, men her var de langt fra i sikkerhed.

Pludselig trådte Anders Breivik, bevæbnet til tænderne og iklædt politiuniform, ind i rummet og begyndte iskoldt at skyde mod de forsvarsløse unge.

Iblandt dem var 19-årige Glenn Martin Waldenstrøm, der rev en veninde med sig ned i forsøget på at undgå kugleregnen. Det lykkedes ikke. Han blev truffet i baghovedet, og herefter blev alt hvidt, husker han. 

LÆS OGSÅ:

SE BILLEDERNE: De mistede livet på Utøya

Kuglen var gået ind i halsen på ham, videre gennem ganen og ud under højre øje. Omkring ham lå hans døde kammerater og et par andre, der fortsat var i live, men det fandt han først ud af senere.

- Det eneste, jeg tænkte på, var at holde mig vågen og overleve, siger Glenn Martin Waldenstrøm. 

LÆS OGSÅ:

I samråd med sin far har han indvilget i at fortælle sin historie til den norske avis Dagbladet.

Efter Anders Breivik forsvandt ud af det lokale, hvor Glenn Martin gemte sig, blev den 19-årige liggende stille på gulvet.

Der gik flere sekunder, før de grusomme realiteter gik op for ham.

- Da jeg kom til mig selv, registrerede jeg, at alle omkring mig var døde. Også min veninde, som jeg forsøgte at redde, fortæller han til Dagbladet.

LÆS OGSÅ:

Herefter blev det klart for ham, at han ikke var eneste i live.

- Jeg fik kontakt med to andre overlevende. Vi talte sammen. De var også sårede, og vi opmuntrede hinanden til at holde ud.

Mindst én gang vendte drabsmanden tilbage til rummet for at sikre sig, at ingen havde overlevet. De tre lod som om, de var døde.

Da hjælpen endelig kom frem, blev Glenn Martin fragtet til hospitalet med svære skader. Samme aften blev han lagt i kunstigt koma, som han vågnede op fra to dage senere. 

Han ser nu ud til at overleve uden fysiske mén.

Kuglen fra Breiviks pistol ramte ham højt oppe på højre side af halsen og forlod på mirakuløs vis hans krop millimeter under det højre øje, som derfor er uskadt.

- Jeg tænker, at jeg har været utrolig heldig. Det var millimeter fra, at jeg mistede synet på øjet.

- Jeg har altid forbundet det at blive skudt i ansigtet med, at man ikke har en chance for at overleve. Det har jeg fået modbevist, siger Glenn Martin om sin nær-død oplevelse.

Men de syv venner, han mistede under skudmassakren, får han aldrig tilbage.

Glenn Martins far, Runar Gravdal, tror det vil tage lang tid for sønnen at bearbejde den skrækkelige oplevelse på Utøya.

- Oplevelsen af at blive henrettet er noget, som ingen andre kan forestille sig, siger faren til Dagbladet.