Hvert år tager pressefotografer verden over millioner af billeder. Mange ser man aldrig, flere ser vi i aviser, tidskrifter og på nettet. Men det er de færreste, der når gennem nåleøjet og bliver nomineret til den årlige World Press Photo-prisuddeling.

Vi har samlet et udsnit af årets vindere i de forskellige kategorier, der igen er opdelt i 'singles', der er enkeltbilleder, og stories, der er længere billedserier.

Daily Life

single

Foto: Kevin Frayer
Vis mere

To kinesiske mænd med en ladcykel ved et kulkraftværk i den kinesiske by Shanxi. Fotografiet viser en bid af fortællingen om Kinas store kulforbrug og CO2-udslip - et udslip, der udgør en tredjedel af hele verdens.

stories

Foto: Daniel Berehulak
Vis mere

En forsker tæller pingviner og pingvinpar på Antarktis.

General News

stories

Foto: Mauricio Lima
Vis mere

En læge behandler en IS-kriger i Hasaka i Syrien. Manden var den eneste, der overlevede et eksplosivt angreb. Resten var brændt til ukendelighed.

stories

Foto: Sergey Ponomarev
Vis mere

Flygtninge og migranter forsøger at nå i land med en overfyldt båd på den græske ø, Lesbos.

stories

Foto: Chen Jie
Vis mere

Ødelæggelser efter kæmpe-eksplosionen, der rystede den kinesiske by Tianjin den 15. august sidste år.

People

singles

Foto: Matic Zorman
Vis mere

Et flygtningebarn sidder dækket til med en regnjakke i køen til at blive registreret i Presevo flygtningelejr. De fleste flygtninge der krydser Serbien, prøver at komme videre til andre europæiske lande.

singles

Foto: Matjaz Krivic
Vis mere

Arzuma Tindano på 28 år er leder af et hold på otte minearbejdere i Djuga. Billedet er taget lige inden hans nattevagt i minen begynder. Nattevagterne er bedre, siger han, fordi luften er lidt koldere.

stories

Foto: KAZUMA OBARA
Vis mere

'Min mor sagde, at det var en ganske almindelig og rolig dag. Det var varmt og blæste lidt. Hun og min far åbnede vinduet, og de følte sig fuldstændig trygge den dag, hvor eksplosionen skete, den 26. april 1986'. Sådan beskrives dette billede, der viser de åbne vinduer i et ukrainsk hjem samme dag som atomkraftværket Tjernobyl eksploderede og sendte uanede mængder af radioaktiv stråling og affald op i himlen.

Contemporary Issues

stories

Foto: MARIO CRUZ
Vis mere

Abdoulaye, 15 år, spærret inde i et værelse i byen Thies i Senegal. Værelserne har tremmer for vinduerne, så eleverne ikke flygter.

singles

Foto: Zhang Lei
Vis mere

singles

Foto: Adriane Ohanesian
Vis mere

Adam Abdel på 7 år blev slemt forbrændt da en bombe blev smidt af den sudanske regering. Bomben landede lige ved siden af familiens hjem i Burgu, Sudan.

Long-Term Projects

  
   Foto: Mary F. Calvert
Vis mere

Natasha Schuette, 21 år, blev presset til ikke at rapportere et overgreb begået af hendes sergent under grunduddannelsen på Fort Jackson i South Carolina, USA. Hun endte dog med at melde det, og sergenten blev idømt fire års fængsel for at forgribe sig på hende og fire andre kvindelige rekrutter.

Nature

stories

Foto: Tim Laman
Vis mere

En uidentificeret orangutang udviser truende adfærd mod den lokale orangutang Togus i Batang Toru Forest Sumatran Orangutan Conservation Project.

stories

Foto: Christian Ziegler for National G
Vis mere

singles

Foto: Rohan Kelly
Vis mere

 

En solbader ligger uvidende om vejret på Bondi beach. En kæmpe 'sky tsunami' rejser sig truende over Sydney ved en spektakulær vejrbegivenhed, der kun ses et par gange om året.

singles

Foto: Sergio Velasco Garcia
Vis mere

Colima-vulkanen viser en kraftfuld nateksplosion samtidig med et lynnedslag.

Sports

stories

Foto: Vladimir Pesnya
Vis mere

Evgeny Solovyov, cheftræner for HC Vetluga, forbereder stadion til kampen.

singles

  
   Foto: GEPA pictures/ Christian Walgram
Vis mere

FIS Alpin VM, Ondrej Bank fra Tjekkiet styrter under styrtløbskonkurrencen.

Spot News

Foto: SAMEER AL-DOUMY
Vis mere

Røg stiger op fra en bygning efter et angreb på Douma-området i det østlige Damaskus.

Photo of the Year

Foto: Warren Richardson
Vis mere

Flygtninge krydser grænsen mellem Serbien og Ungarn.