Piloter fra lavprisflyselskabet Ryanair beskylder deres arbejdsgiver for at slække på sikkerheden i en sådan grad, at det kan føre til fatale ulykker. Det fremgår af det svenske tv-program Rapport, der blev vist på SVT søndag.

Rapport har talt med flere kilder med internt kendskab til det hastigt voksende flyselskab, der også har mange ruter i Danmark, primært fra Billund Lufthavn. Piloterne føler sig angiveligt pressede over deres arbejdsvilkår, som de mener, er for dårlige.  Blandt andet forlyder det, at piloterne føler sig presset til at flyve, selvom de er syge. LÆS OGSÅ: - Hvis jeg skulle gennemgå en operation, så ville jeg selvfølgelig have vished for, at kirurgen er sund, veludhvilet og ikke bage for at melde sig syg, hvis han har det dårligt. Vi ønsker at gøre passagererne opmærksomme på, at Ryanair-piloterne ikke altid opfylder de krav. Det værste kan ske. Med største sandsynlighed kommer du frem i god behold, men det er en nedadgående spiral, siger Ryanair-piloten, der udtaler sig anonymt, til SVT's Rapport. En anden pilot stemmer i: - Hvis vi ikke føler os sikre og veltilpasse i cockpittet, så bliver det afspejlet i de beslutninger og handlinger, vi foretager. Der stilles i nogle tilfælde urimelige krav, som ikke sætter sikkerheden højst, og det kan føre til både hændelser og egentlige ulykker, siger piloten ifølge expressen.se til Rapport. LÆS OGSÅ: Kommunikationschefen for Ryanair, Stephen Mcnamara, siger i en skriftlig kommentar til Rapport, at anklagerne er falske. Han medgiver, at selskabet ser kritisk på sygemeldinger, men mener, at de fleste virksomheder opfører sig på samme måde.

Ryanair er Europas første og største lavprisflyselskab. Selskabet råder over 275 Boeing 737, der flyver til 165 forskellige destinationer.

Siden selskabet blev grundlagt i 1985, har Ryanair ikke været involveret i nogen større flyulykker.