En pukkelhval kan takke sin kalv for, at den atter kan svømme frit omkring.

Fredag var en dramatisk dag for en pukkelhval og dens unge. Det store pattedyr havde fået begivet sig ind på et lavvandet område, og endte derfor strandet på en sandbanke nær den australske by Brisbane. Gode råd er dyre, når man selv er omkring 15 meter lang, vejer 30 tons, og ens finner ikke er til megen hjælp, når man ligger hjælpeløst strandet med sit store korpus på en sandbanke.

Heldigvis for den stressede pukkelhval var hjælpen ikke langt væk. I videoen kan man se de utrolige scener, hvor pukkelhvalens kalv gentagne gange bumper ind i sin mor. I mere end 40 minutter måtte ungen kæmpe, for gradvist at få skubbet sin mor fri af sandbanken. Efter adskillige bump lykkes det den snarrådige kalv, at få befriet den store pukkelhval fra den visse død.

Pukkelhvaler er et almindeligt syn i Australien, ligesom vi af og til også oplever dem i Danmark. Mellem april og november svømmer pukkelhvalerne forbi Australiens østkyst, hvor de parrer sig, inden de igen sætter kursen mod de arktiske vande, rapporterer den australske miljøstyrelse.