Lyt til artiklen

Specialstyrker fra RAID, der er den franske antiterror-enhed, er blandt de mere end 300 politifolk, specialister og redningsarbejdere, der befinder sig i området omkring den mistænktes bopæl. Politiet har sprængt en bil i luften.

Den 24-årige formodede gerningsmand, der mistænkes for at stå bag de seneste skyderier og mord i byen Toulouse i Sydfrankrig, har forskanset sig i sit hus i bydelen Cote Pavee i Toulouse. 

Tidligere på formiddagen lød et ordentlig brag fra området. Det skyldes en sprængning af en bil, som en bomberobot udførte. Det skriver politiken.dk.

I bilen, der tilhører den mistænkte, blev der fundet en maskinpistol og flere andre våben.
 
Flere internationale medier melder, at den mistænkte, der barrikaderet sig i sin lejlighed, er bevæbnet med blandt andet en UZI-maskinpistol og en kalashnikov. 

Ifølge flere internationale medier er den 24-årige blevet identificeret som værende Mohammed Merah, som er fransk statsborger med rødder i Algeriet.
 

  
De franske myndigheder er overbevidste om, at det er ham, der er gerningsmanden bag de mange skyderier, der har hærget den sydfranske by Toulouse gennem den seneste tid.
  
I løbet af natten til onsdag blev broderen til den 24-årige anholdt under en stor politiaktion. Omkring klokken 03.10 i nat, forsøgte politiet og specialenheder fra RAID at storme den 24-åriges hus. Her blev to politifolk såret af skud, da det lykkedes den mistænkte at forskanse sig i huset.

Onsdag morgen har man forsøgt at få manden til at overgive sig, men indtil videre uden held.

Den 24-årige har fortalt politiet flere forskellige ting fra sit skjul i huset.   

- Han påstår, at han er mujahediner og at han tilhører al-Qaeda, oplyser den franske indenrigsminister, Claude Guéant, ifølge Reuters.

Indenrigsministeren fortæller også, at motivet til drabene på tre soldater samt tre børn og en voksen på en jødisk skole i Toulouse er hævn.

- Han ville hævne palæstinensiske børn, og han ville også hævne sig på den franske hær på grund at dens internationale arrangement, siger Claude Guéant.
 

Den 24-årige har barrikaderet sig i huset, og forhandlingerne virker strandet. I løbet af morgnen blev den mistænktes mor hentet ind, for at bistå forhandlingerne. Hun afviste dog at hjælpe, da hun ikke mente, at hun ikke havde nogen indflydelse på ham. 

Gennem den seneste tid har området omkring den sydfranske by Toulouse været udsat for flere skyderier. I mandags blev tre jødiske børn og en mand skudt og dræbt på en skole.

Angrebet på skolen kædes sammen angreb på flere franske soldater af nordafrikansk oprindelse, hvoraf tre blev skudt og dræbt.