De sidste billeder af ham blev taget med et overvågningskamera på en togstation i London fredag den 11. december sidste år. En velklædt ældre herre havde ikke medbragt andet end sig selv, da han den dag i december tog toget fra London til Manchester. Angiveligt for at sige farvel til livet. Det skriver The Independent.

Dagen efter blev manden fundet død på en fjeldtop i byen Oldham udenfor Manchester. I hans jakkelomme fandt politiet 130 pund i kontanter svarende til knap 1.300 danske kroner, men intet ID.

Der var ingen skader på mandens krop, der tydede på, at der var sket en faldulykke. Siden har britisk politi grublet over mandens identitet, og hvorfor han rejste over 250 kilometer for at bestige et fjeld efter mørkets frembrud.

A handout picture received from Southampton City Council on Apri 353536

Over én måned senere har politiet stadig ikke har fundet svar på spørgsmålene. Det mystiske dødsfald har derfor vakt stor forundring – både blandt befolkningen – og hos britisk politi, der op til flere gange har efterlyst pårørende til den afdøde mand. Uden held.

Efterforsker John Coleman har arbejdet inden for politiet gennem mange år, men han har aldrig set noget lignende, fortæller han til avisen Manchester Evening News.

»Det er bare trist. Der kan være familie, som ikke ved, at han er død,« siger han til avisen.

Baydieo

Britisk politi har anslået manden til at være omkring 70 år gammel, men da ingen har meldt manden savnet, og da mandens DNA ikke var at finde i politiets registre, har politiet ikke kunnet identificere manden. Dertil kommer, at manden hverken havde tatoveringer, ar, modermærker eller andre kendetegn på kroppen, som eventuelt kunne hjælpe politiet med at identificere ham.

Den 17. december sidste år offentliggjorde politiet derfor de overvågningsbilleder, der sidst blev taget af den ældre mand, men siden har efterforskningen stået i stampe.

Den ældre mand blev fanget af overvågningskameraerne på en togstation i London, da han fredag den 11. december sidste år rejste over 250 kilometer. Angiveligt for at lægge sig til at dø på en fjeldtop i Manchester.

Flere vidner så dog den ældre mand den sidste dag, han levede. Den 11. december sidste år blev han f.eks. set på en pub omkring klokken 14 – ikke langt fra fjeldtoppen Indians Head, hvor han dagen efter blev fundet død. Under sit besøg på pubben spurgte han pubbens ejer, hvordan han nemmest kunne bestige det nærliggende fjeld, Indians Head.

Pubejeren vurderede, at det var vanskeligt at bestige fjeldet den dag, fordi det havde regnet, og fordi solen gik ned omkring halvanden time senere.

Iklædt stik-i-sko og en brun vindjakke var den ældre mand heller ikke just påklædt til fjeld-bestigning, men ikke desto mindre så pubbens ejer ham forlade pubben, tilsyneladende upåvirket, hvorefter den ældre mand satte kurs mod fjeldet.

Expressen

Den ældre mand talte i øvrigt med en nord-engelsk dialekt, men han lød ikke, som om han kom fra Oldham, har pubbens ejer efterfølgende fortalt britisk politi.

Politiet arbejder derfor ud fra en teori om, at den uidentificerede mand slet og ret lagde sig til at dø på fjeldet den dag i december, fordi han havde boet i området, da han var yngre.

SMS

Hitter på Facebook

Mere fra Få første måned for 9 kr.