I samme stund som OL-legene kører med fuld damp fremad, er brasilianske kvinder ved at dyste i en anden konkurrence fuld af national stolthed: Hvem har landets bedste numse?

Bagmanden bag 'Miss BumBum'-konkurrencen, Cacau Oliver, siger, at konkurrencen er skabt for at vise Brasiliens vidundere. Samtidig forklarer han, at det heller ikke er unormalt i Brasilien, at eksempelvis kvindelige sambadansere forsikrer deres fyldige numser.

»Det er en skønhedskonkurrence, der fokuserer på den brasilianske numse, som man ser dem på et postkort. Jeg tror, at det er derfor brasilianske kvinder holder deres kroppe i god form. Så de kan vise at de er smukke, at de har en 'postkort-numse'. Denne konkurrence viser brasilianske kvinders styrke for folk i udlandet,« uddyber Oliver.

De kvindelige deltagere er også enige om, at de ville hive guldet hjem, hvis numse-konkurrencen var en olympisk disciplin.

»Helt klart, Brasilien ville vinde masser af guldmedaljer. Vi ville vinde, fordi Brasilien er landet med flest flotte numser i hele verden,« uddyber Miss Bumbum-deltageren Erika Canela.

Her kan du se deltagerne:

Deltagere i Miss BumBum
Deltagere i Miss BumBum Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

En Miss BumBum deltagere viser fordelene frem i en split
En Miss BumBum deltagere viser fordelene frem i en split Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere

Deltagerne på rad og række
Deltagerne på rad og række Foto: PAULO WHITAKER
Vis mere