Lyt til artiklen

Nordkoreas forsvarschef Hyon Yong-chol er blevet henrettet, fordi han har udvist illoyalitet over for Nordkores leder Kim Jong-un.

Det har den sydkoreanske efterretningstjeneste ifølge bbc.com oplyst til Sydkoreas parlament.

Ifølge det engelsksprogede sydkoreanske nyhedsbureau Yonhap blev forsvarschefen henrettet omkring den 30. april af antiluftskyts foran et publikum på flere hundrede personer på en militær skole i Pyongyang.

Den 66-årige Hyon Yong-chols brøde var at falde i søvn under et militær event, og han udførte ikke Kim Jong-uns anvisninger. Det har en højtstående embedsmand for Sydkoreas efterretningstjeneste ifølge nyhedsbureauet fortalt en gruppe journalister.

Læs også:

Forsvarschefens henrettelse er den seneste i en række offentlige henrettelser i det kommunistiske land.

Hyon Yong-chol blev udnævnt som chef for de væbnede styrker i juni 2014. Han var nummer to i det militære hieraki efter Hwang Pyong-so, direktør for den generelle politiske afdeling af Koreas Folkehær (KPA). Nordkorea har ikke bekræftet henrettelsen af Hyon Yong-chol endnu.

BBC skriver, at det er umuligt at få sådanne oplysninger fra Nordkorea bekræftet af uafhængige kilder, men at mens man ofte ser embedsmænd blive forflyttet, så er en henrettelse af en person, der er så tæt på Kim Jong-un en overraskelse, og at det vækker bekymring om landets stabilitet.