I fem år har hele verden holdt vejret hver gang, der dukker nye spor op i sagen om den engelske Madeleine McCann, der forsvandt fra en ferielejlighed i Algarve få dage før sin fire års fødselsdag i maj 2007. Tusindvis af spor, vidneudsagn og konspirationsteorier er blevet efterforsket, men alt sammen uden held.

Nu har efterforskerne dog set nærmere på de mange gamle spor, og en person er igen kommet i søgelyset. Der er tale om den pædofile englænder Raymond Hewlett, der boede tæt på ferielejligheden i Praia da Luz, hvor familien McCann var på ferie, da Maddie forsvandt. Hewlett døde i 2010 af kræft, men inden da, sagde han, at han vidste, hvad der var sket med Madeleine McCann. Han nægtede dog at udtale sig til politiet.

På sit dødsleje skrev han et brev til sin søn, hvori han fortalte, at han vidste, hvad der var sket med den dengang knap fire-årige pige, som han selv havde været mistænkt for at bortføre. Han fortalte, at han ingenting havde at gøre med det, men han vidste, at der var tale om en sigøjnerfamilie, der stjal børn og solgte dem til udlandet. I brevet skrev han, at han i hvert fald ikke havde dræbt hende.

Han skulle dog have talt med det engelske par Alan og Cindy Thompson, som var turister i byen. Til dem fortalte han, at han selv var blevet opsøgt af nogle sigøjnere, der gerne ville købe et af hans seks børn, der var på nogenlunde samme alder som Maddie og havde en vis lighed til hende. Det engelske par vidste på det tidspunkt ingenting om Raymond Hewletts egen fortid, hvor han var dømt for at have begået seksuelle overgreb på mindreårige, skriver den britiske avis Daily Mirror.

Parret tænkte ikke yderligere over mandens mærkværdige udsagn, ind til de kom tilbage til England, hvor de hørte om Madeleine McCanns bortførelse.

Flere andre kilder har tidligere fortalt, at Raymond Hewlett var den eneste i byen, der havde kontakt med sigøjnerne. Den amerikanske kunstner Leonardo Leopoldo fortæller til Daily Mirror:

- Han talte altid med dem. Der gik rygter i byen om, at de solgte børn til pædofile. På det tidspunkt, hvor Madeleine forsvandt, var der et meget venligt forhold mellem ham og sigøjnerne.

Samtidig fortæller Alan og Cindy Thompson, at han havde været i Marokko på grund af et salg, som han havde tjent rigtig godt på. Hvad salget indebar, vidste parret dog ikke. Nu vil efterforskerne derfor gerne tale med parret igen, i håbet om at det kan lede dem på sporret af Madeleines forsvinden.

Raymond Hewlett har været i efterforskernes søgelys af flere årsager, bl.a. på grund af hans pædofile fortid og ligheden med de fantomtegninger, der er blevet lavet.