Politimanden Trond Berntsen var en af de første personer, som Anders Breivik dræbte på øen Utøya. Han er far til to og er kronprinsesse Mette-Marits stedbror.

Ifølge vidner , da han forsøgte at standse drabsmanden Anders Breivik, der skød for at dræbe så mange mennesker som muligt på øen.

51-årige Trond Bernsten arbejdede som frivillig, civil vagt på den politiske ungdomsorganisations sommerlejr på øen. Med sig til arrangementet havde han sin 10-årige søn.

Vidner til terroristens dødshærgen fortæller, at Trond Bernsten var den anden person, der blev skudt og dræbt.

Han kastede sin 10-årige søn i sikkerhed bag to piger, da Anders Breivik, der var klædt ud som politimand, skød en ung pige som den første, skriver vg.no.

Trond Bernsten var ubevæbnet, men gik direkte efter terroristen for at neutralisere ham. Det lykkedes ikke. Anders Breivik henrettede ham køligt.

Før skudepisoden begyndte, havde de unge på øen hørt om bomben i Oslo centrum. Det gjorde mange af dem urolige, og flere ville gerne hjem fra øen.

- Trond ringede hjem til sin samlever og fortalte, der var mange bekymrede unge, der ville rejse fra øen. Han fortalte, han ville samle de unge og danne et overblik over situationen, siger hans tidligere advokat Torkil Røseid. Det var sidste gang, han talte med sin samlever.

Faderen til Trond Berntsen, Rolf Bernsten, blev gift med kronprinsesse Mette-Marits mor, Marit Tjessem, i 1994. Rolf Bernsten døde i 2008 efter en længere sygdomsperiode. Mette-Marit havde et nært forhold til sin stedfar og havde rollen som reservebedstefar for hendes søn Marius, skriver vg.no.

Kronprinsessens tanker går til hans nærmeste familie, oplyser hoffet til den norske avis VG.