Et voldsomt jordskred udløst af flere dages kraftigt regn har fredag været skyld omkring 27 dødsfald og en del savnede i bjerg-landsbyen King King i den sydlige del af øen Mindanao i Filippinerne.

Et blanding af vand og mudder strømmede over flere huse og indgange til flere miner i det fattige mineområde, hvor meget af udvindingen finder sted illegalt, ifølge den norske avis VG.

Seks personer blev bragt på et nærliggende hospital med mindre kvæstelser, mens redningsarbejdere er i gang med at finde overlevende i det ramte område. Heriblandt deltagere politibetjente, soldater og minearbejdere med helikoptere og bulldozere i udgravningen af ofre for ulykken.

Over 20 personer, heriblandt flere børn, blev dræbt, da et lignede jordskred ramte landsbyen for to år siden. Befolkningen blev herefter anmodet om at flytte deres beboelser til et andet område på grund af den forhøjede risiko for nye jordskred.

Men der er fundet store kobberdepoter nær King King, hvorfor flere fattige arbejdere håber på at få et job med at udvinde værdierne og derfor er blevet boende i området.