18-årige Emma Martinovic har intet andet end had tilovers for massemorderen Anders Breivik. Hun overlevede hans angreb på øen Utøya, men mistede ni af sine bedste venner.

____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Nu skriver hun om sine følelser og oplevelser på en blog på internettet.

I det seneste blogindlæg beskriver hun sit brændende had til Anders Breivik, der dræbte 68 børn, unge og voksne på øen Utøya. Emma Martinovic , og kunne se ind mod stranden, hvor morderen køligt henrettede en gruppe unge.

- Jeg har tænkt på dig din djævel, og nu skal alle have lov til at læse det, jeg har tænkt, indleder hun sit blogindlæg, der hedder 'Min mening om monsteret'.
Dem mindes vi i dag

- Det første, jeg tænker, når jeg læser eller hører dit navn, er had. Jeg mærker hadet for alle dem, du har dræbt,  og for at du prøvede at dræbe mig. Jeg mærker hadet for, at jeg aldrig kommer til at møde dig, så jeg kan spytte dig i ansigtet med alt blodet fra min mund og se det løbe ned over dig, skriver hun.

Hun ville ikke dræbe Anders Breivik, hvis hun fik chancen. Det ville være for nemt, skriver hun.

- Mange spørger mig, hvorfor jeg ikke ønsker at dræbe dig. Det skal jeg svare på. Det ville være for nemt. Du fortjener ikke at blive dræbt. Du fortjener tortur. Egentlig fortjener du ingenting, du fortjener ikke engang at indtage samme luft som os andre. Du er et monster. Et koldt og ondsindet monster, skriver hun før hun uddyber tanken om tortur.

- Jeg har snakket med en ven, der fortalte om en helt sindssyg måde at torturere nogen på. Jeg ville ønske, jeg kunne gøre dette ved dig. Jeg fortæller ikke, hvad torturen gik ud på.

Hendes stærke had bliver konstant blandet sammen med sorg. Hun skifter mellem de to tilstande konstant, skriver hun.

- Jeg mærker hadet rase igennem min krop, men så stopper det i 10 sekunder, og jeg føler mig som et spørgsmålstegn. Jeg har lyst til at se dit forfærdeligt grimme ansigt for at kunne brække mig efterfølgende. Og så mærke så meget had og sorg. Jeg ved, at had er et stort ord, og jeg har aldrig hadet nogen før, men DIG? Jeg HADER dig. Jeg hader dig af hele mit hjerte.

Emma Martinovic er leder for AUF i Vester-Agder-afdelingen.