Koronale masseudkastninger fra et soludbrud er direkte på vej mod jorden.

Udbruddet på solen skete d. 20 juni og pegede næsten direkte mod Jorden. I dag rammes vi af den geomagnetiske storm, der bevæger sig mod os med 650 kilometer i sekundet, skriver Nasa.

Nasa har nedjusteret solstormens intensitet siden de første observationer. Der er nu tale om en såkaldt G1-klasse storm, der anses for relativt mild.

Den er altså langt fra kraftig nok til, at den kan forstyrre satelitter, el og radiosignaler på Jorden, som en solstorm gjorde i februar i år.

Solstormen, der rammer i i dag, forventes at udløse nordlys i de nordligste egne.

I 2013 rammes Jorden muligvis af en , der vil kunne forstyrre vores el-afhængige samfund i flere måneder.

Noget lignende skete i 1859, hvor Jorden blev ramt af den kraftigste solstorm i flere århundrede efter en voldsom eksplosion på solen. Forskere ved endnu ikke, hvordan de skal kategorisere soludbruddet på grund af dens intensitet. Det skriver Nasa.

De voldsomt ladede partikler, der ramte jorden, inducerede elektriske spændinger og satte flere telegraf-kontorer i brand - og man kunne se nordlys over Cuba og Hawaii.

I 1859 var konsekvenserne to til tre dage uden telegrammer. Nasa frygter, at hvis vi rammes af en lignende solstorm i dag, ville det få katastrofale konsekvenser, når byer verden over i værste fald skal klare sig uden strøm i flere måneder.