____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>____simple_html_dom__voku__html_wrapper____>Retssagen om Oscar 'Blade Runner' Pistorius, der er anklaget for at skyde og dræbe sin kæreste, Reeva Stenkamp, kører mandag på fuldt blus igen, efter at være sat på pause i en uges tid.

Indtil videre har det kun været anklageres vidner, men mandag begynder forsvarsadvokaten at afhøre sine vidner, og Pistorius er mandag i vidneskranken og afhøres for første gang af forsvaret.

Inden afhøringen undskyldte sprinteren med grådkvalt stemme over for den afdøde kærestes familie. Inden retssagen begyndte brød den mord-anklagede OL-sprinter grædende sammen og måtte tilses af sine personlige psykologer.

Flere gange under afhøringen er Pistorius blevet bedt om, at tale lidt højere, da hans stemme ofte knækker sammen af gråd, mens han fortæller om kæresten og om sit eget forhold til sin mor, der døde da han kun var 15 år.

Pistorius fortæller, at han ikke vidste, at moren var syg, inden hun gik i koma og døde.

Det første vidne var patologen Theo Botha, der skal gennemgå den afdøde Reeva Steenkamps maveindhold for at finde ud af, hvornår hun sidst spiste inden hendes død klokken 03.

Hans vidneudsagn skal bruges til at finde ud af, om Pistorius har løjet om parrets sidste timer sammen, hvor sprinteren påstår, at han vågnede til lyden af en indbrudstyv, og kom til at skyde sin kæreste, da han troede, hun var tyven.
 
 

Pistorius har også tidligere fortalt i retten, at kæresteparret gik sammen i seng klokken 22, og at han sov indtil lige før døds-tidspunktet klokken 03.

Naboer til Pistorius har dog tidligere påstået i retten, at de hørte et skænderi imellem Pistorius og kæresten omkring klokken 01 om natten, hvilket Pistorius benægter.

Hvis patologen i dag beviser, at Reeva Steenkamp har spist mad få timer inden hendes død - altså omkring klokken 01 - styrker det påstanden om, at parret var vågne klokken 01, hvor naboer mener, at de har hørt et skænderi, som kunne have ført til drabet.