Med det nylige mord på terrorlederen Ilyas Kashmiri, som den seneste i rækken af al-Qaeda figurer, er USA's offensive krig mod den ekstremistiske bevægelse en realitet, og efter Bin Ladens død i maj er der flere nye frontfigurer som kan blive mål for den vestlige verdens krig mod terror.

En af dem er Ayman al-Zawahiri, som tilbage i 1980'erne var fængslet i Egypten for at have forbindelse til mordet på Egyptens præsident Anwar Sadat. En fængsling, hvor han angiveligt led under tortur, hvilket han højlydt protesterede imod under en offentlig retssag.

Zawahiris tid i egyptisk fængsel begyndte hans had mod det egyptiske regime, men også mod USA. Da han gik i ledtog med Osama Bin Laden videregav han fjendtligheden. Så mens Ayman al-Zawahiri planlægger at tage styringen med al-Qaeda, så vil han slutte ringen med at gå ind i den organisation, som han på sin vis var med til at starte.

Direktør for Center for Peace and Security Studies på Georgetown University Bruce Hoffman siger til npr, at mens Zawahiri har rygte af at være stikken og dogmatisk, så kan han ende med at blive en endnu stærkere leder end Bin Laden var.

- Ulig Bin Laden har han er ry på gaden for at være en garvet terrorist helt tilbage fra sin teenagetid. Måske er han ikke så karismatisk som Bin Laden og har ikke hans honningsøde stemme, men har er stadig en magtfuld figur i bevægelsen, lyder det fra eksperten.

Derfor synes Ayman al-Zawahiri at være den oplagte efterfølger, men også andre nøglefigurer melder sig på banen.

- Det er vigtigt at huske, at Bin Ladens vision var, at der skulle være tusind Bin Laden'er og ikke bare én. Så der er mulighed for mange individualister i bevægelsen, som kan træde frem og bære al-Qaeda-banneret, siger en anden ekspert Rick Nelson fra Center for Strategic and International Studies i Washington til nkr.

Bin Laden havde før sin død luftet tanken om at skabe en base for en bredere islamistisk bevægelse og havde det som et mantra. Han ønskede en organisation, der ikke var afhængig af hans overlevelse, og derfor havde han også sikret sig før sin død, at der var en håndfuld af stjerner på vej op, som kunne tage over.

En af dem er blandt andre Saif al-Adel, som man mener er en del af al-Qaedas militære organisation og tidligere oberst i de egyptiske specialstyrker og har tilbragt ni år i husarrest i Iran. Det var først sidste år han vendte tilbage til Pakistan for at kæmpe under al-Qaeda.

- Han var en raffineret operatør, han havde erfaring og havde en god tro på sin organisation. Han havde været i al-Qaeda i mange år, lyder det fra Rick Nelson.

Desuden er der den libyske Abu Yahab al-Libi, som frigav en internetvideo for nogle måneder siden, hvor han opfordrede unge mænd til at gå med i kampen i Libyen - en kamp som han kaldte religiøs krig og ægte jihad.

Al-Libi er tidligere medlem af Libyan Islamic Fighting Group og er dermed kamptrænet. Han kan tilføre al-Qaeda ikke bare militær erfaring, men også indsigt i Libyen.

Til sidst er der den radikale imam Anwar al-Awlaki, som blev udsat for et mislykket attentat ledet af USA kort tid efter Bin Ladens død. Han er amerikansk-født prædikant, der blev linket til forsøget på at sprænge et bombe i et fly på vej fra Holland til USA juledag for to år siden.

Anwar al-Awlaki er en del af al-Qaedas styrker i Yemen og selvom han ikke er direkte linket til kernen i organisationen, så har han en vis indflydelse gennem de mange, der følger ham på internettet i USA og Europa.

Osama Bin Laden efterlod sig ved sin død altså en mange-armet organisation, som det vil blive svært helt at få ram på.

- Den største udfordring i efterspillet er, at denne diversitet og forskellige trusler, som vi må slås med. Det er faktisk noget helt andet end det, som ville være tilfældet, hvis Osama Bin Laden var blevet dræbt i Tora Bora for ni år siden i De Hvide Bjerge, lyder det.