En afdeling af frisørkæden 'Klier' i den tyske by Zwickau er endt i en regulær shitstorm på nettet, efter kæden med et skilt i butiksvinduet informerede deres kunder om, at en ny medarbejder, en syrisk flygtning, kun ville betjene mandlige kunder.

'Kære kunder, af personalemæssige årsager betjener vi fra den 10. juli til den 15. juli 2017 fra klokken 16.00 ingen kvindelige kunder. I dette tidsrum har vi en syrisk herrefrisør i salonen, som udelukkende betjener herrekunder'.

Sådan stod der på det håndskrevne skilt, der hang i i butiksvinduet til frisørsalonen 'Klier' i shoppingcentret Zwickau Arcaden i den tyske by Zwickau.

Det var denne seddel i butiksvinduet, som fik shitstormen mod butikken til at rulle. Vis mere

Og dén besked faldt ikke i god jord hos kædens kunder. Det skriver flere tyske medier herunder Bild.

'Er det her alvor!? Offentlig diskrimination af kvinder!?,' skrev brugeren Michael Kloss på kædens Facebookside som den første fredag formiddag.

Og herfra udviklede sagen sig til en regulær shitstorm. Butikkens side blev timerne efter bombarderet med beskeder fra kunder, der delte billedet af den håndskrevne seddel med vrede kommentarer om, at opslaget var kvindediskriminerende grundet den syriske frisørs religion.

Efter et døgn med vrede kommentarer fra kunderne gik butikkens kommunikationsafdeling ud med en beklagelse af sedlens ordlyd og præciserede, hvad der helt konkret blev ment.

Her forklarede butikken, at der aldrig havde været tale om en religiøst motiveret udelukkelse af kvinder som kunder, men at der var tale om en misforståelse. Den syriske flygtning var nemlig bare kun uddannet til at klippe mænd og havde ifølge frisørkæden derfor ikke den nødvendige uddannelse til at klippe kvinder.

Det skriver kæden blandt andet i et opslag på samme Facebookside, hvor shitstormen begyndte.

'Vi vil gerne afvise påstandene om, at dette er religiøst motiveret diskrimination af kvinder. Det er det bestemt ikke. Samtidig vil vi gerne udtrykkeligt undskylde for misforståelsen,' skriver kædens kommunikationsteam blandt andet i opslaget.

Men det mildnede ikke stemningen hos alle brugerne på det sociale medier. Flere af de mange hundrede kommentarer var ifølge endnu et opslag fra butikken på grænsen til strafbar karakter. Og disse kommentarer har butikken ikke tænkt sig at se igennem fingrene med.

'For at beskytte vores medarbejdere og kunder forbeholder vi os retten til at anmelde og slette kommentarer, hvor det i sidste ende er kommet til bagvaskelse, racistiske bemærkninger, der opfordrer til vold eller andre strafbare handlinger,' lyder det i opslaget.