En russisk forsker var ganske skråsikker under en international konference om udenjordisk liv: Vi finder fremmede civilisationer inden for 20 år.

Han fortalte, at russiske forskere, der har arbejdet på at finde udenjordisk liv, regner med at høste frugten af deres arbejde inden for to årtier, skriver The Guardian.

- Skabelsen af liv er lige så uundgåeligt, som når atomer kombineres i forskellige formationer. Liv eksisterer på andre planeter, og vi vil finde det, sagde Andrei Finkelstein, der er direktør for Institut for Anvendt Astronomi på det Naturvidenskabelige Akademi.

Han vurderede, at op til 10 pct. af de exoplaneter, der svæver rundt om andre sole end vores egen, kan ligne jorden.

Og hvis der er vand på disse planeter, så er der sandsynligvis også liv, sagde han og slog fast, at liv ikke nødvendigvis bare er bakterier. Intelligent liv vil ligne mennesker med arme, ben og hoveder.

- Måske har deres hud en helt anden farve, men det fænomen ser vi jo selv på Jorden, sagde han.

Siden 1960'erne har russerne søgt efter udenjordisk liv - og det er dette projekt, som Andrei Finkelstein bærer videre i dag.

- I al den tid, hvor vi har søgt efter udenjordisk liv, har vi hovedsageligt ventet på at modtage beskeder fra rummet - og ikke den anden vej rundt, sagde han.

Som en del af projektet bliver der sendt beskeder ud i rummet, som fremmede civilisationer måske, måske ikke opfanger.