Videoklippet herover viser optagelser af hanløven Cecil, da den stadig var i live, samt billeder fra løvejægeren Walter Palmers tandlægeklinik, hvor demonstranter er strømmet til i løbet af tirsdag og onsdag.

Den amerikanske tandlæge og løvejæger Walter Palmer er selv endt som den jagede, efter det i denne uge kom frem, at han var manden, der dræbte den højtelskede hanløve Cecil fra Zimbabwe.

Og det er ikke kun på de sociale medier, at den jagtglade tandlæge er blevet lagt for had. Tirsdag og onsdag er demonstranter strømmet til hans lukkede tandklæge-klinik i Bloomington, Minnesota, hvor der er blevet sat hadefulde beskeder op og lagt forskellige plysdyr foran døren ind til huset.

Walter Palmers tandlægeklinik blev tvunget til at lukke, da demonstranter iscenesatte en genskabelse af jagten mod løven Cecil med plysdyr og vandpistoler
Walter Palmers tandlægeklinik blev tvunget til at lukke, da demonstranter iscenesatte en genskabelse af jagten mod løven Cecil med plysdyr og vandpistoler Foto: Adam Bettcher
Vis mere

Ifølge den britiske tabloidavis The Sun har Walter Palmer modtaget adskillige dødstrusler fra hele verden og er derfor nu gået under jorden.

»Morder« og »Rådn op i helvede« er nogle af budskaberne foran Walter Palmers tandlægeklinik
»Morder« og »Rådn op i helvede« er nogle af budskaberne foran Walter Palmers tandlægeklinik Foto: Adam Bettcher
Vis mere

Drabet på hanløven Cecil fandt sted natten til mandag den 6. juli i Hwange National Park, hvor den var hovedattration og kendt som 'Zimbabwes stolthed.' Man formoder, at løven er blevet lokket væk fra sit område i parken, hvorefter den er blevet dræbt og gjort hovedløs.

Det er naturfredningsforeningen Zimbabwe Conservation Task Force (ZCTF), som har indsamlet beviserne, der peger på den amerikanske tandlæge Walter Palmer. Ifølge foreningen har Walter Palmer betalt 50.000 dollars (knap 400.000 danske kroner) for at få mulighed for at skyde den berømte løve. Det skriver BBC.

'Palmer, der er et stort hul, som venter på dig,' lyder beskeden ind til den amerkanske tandlæges klinik, hvor en løve-plysbamse hænger i dørhåndtaget.
'Palmer, der er et stort hul, som venter på dig,' lyder beskeden ind til den amerkanske tandlæges klinik, hvor en løve-plysbamse hænger i dørhåndtaget. Foto: Adam Bettcher
Vis mere

Tirsdag aften udsendte Walter Palmer en pressemeddelelse, hvori han beklager at have skudt og dræbt Cecil.

»Jeg havde ingen idé om, at løven, jeg jagtede, var en kendt, lokal favorit, eller at den bar halsbånd og var en del af et forskningsprogram. Jeg lænede mig op af lokal ekpertise fra lokale guider, der garanterede, at jagten var lovlig,« siger Palmer.

Ifølge The Sun er to mænd, der agerede som Palmers guider under den afrikanske jagttur, blevet anklaget for krybskytteri.

Det er fortsat uklart, hvorfor tandlægen og hans jagtmakkere ikke efter drabet henvendte sig til myndighederne og erkendte deres fejl.

Hanløven Cecil - også betegnet som 'Zimbabwes stolthed' - før den blev dræbt af den amerikanske tandlæge Walter Palmer.
Hanløven Cecil - også betegnet som 'Zimbabwes stolthed' - før den blev dræbt af den amerikanske tandlæge Walter Palmer. Foto: -
Vis mere