Faderen til en 12-årig pige er nu anholdt for incest, efter at hans datter pludselig gik i fødsel under en skoleudflugt

Hverken pigen selv eller hendes forældre var umiddelbart klar over, at den kun 12-årige var gravid, da hun efter voldsomme mavesmerter i marts i Groningen i Holland.

Nu er pigens far anholdt i sagen mistænkt for incest og for at være far til det nyfødte barn, ifølge nyhedsbureauet AP. Der skulle være 'alvorlig mistanke om', at det er pigens egen far, der er ophav til graviditeten.

- Vi ved ikke, hvad der præcist er sket - det er derfor vi har anholdt manden, for at høre hans version af sagen, siger anklagemyndighedens officielle talsmand Kirsten Smit til AP.

Dna-beviser

Det er dna-prøver fra babyen og den 12-åriges far, der giver begrundet mistanke om, at han har haft et seksuelt forhold til sin datter, der har resulteret i en graviditet.

- Der er en del ligheder mellem faderen og pigen, men også mellem ham og barnet. Det er derfor det er svært at se, hvad der kommer fra ham, og hvad der kommer fra moderen. Men der er dele som mangler fra moderen, som er blevet videregivet af faderen. Det er derfor, vi mener, at risikoen er der, men vi kan ikke være hundrede procent sikre , siger Kirsten Smit.

Det giver endnu en chokerende drejning til den i forvejen spektakulære historie, der gik verden rundt sidst i marts. Pigen og hendes velskabte pigebarn blev bragt i familiepleje straks efter fødslen og en socialrådgiver holder i øjeblikket øje med den nyfødtes tilstand.