Statsminister Helle Thorning-Schmidt og Stephen Kinnocks ældste datter Johanna var med på valgnatten, da Stephen Kinnock natten til fredag blev valgt ind i det britiske parlament.

Det gav pressen en sjælden lejlighed til at fotografere en af parrets to døtre, og det gav blandt andet et skønt og kærligt billede af Johanna, der træt hvilede sig op ad sin mor. Det politiske power-par vælger kun yderst sjældent at drage børnene ind i deres politiske liv. I BTs billedearkiv findes der da også kun ganske få billeder af statsministerens børn Johanna på 19 år og Camilla på 16 år.

De to piger er ret konsekvent blevet holdt langt væk fra mediernes blitzlys. Kun få gange er de blevet vist frem ved en fodboldkamp eller en premiere.

I marts sidste år blev der offentliggjort et billede af hele familien til brug i Stephen Kinnocks valgkamp.

Dette billede lagde Kinnock for nylig ud på sin hjemside. Billedet var akkompagneret af teksten: ’Stephen med sin kone Helle og to døtre – Johanna (17), og Camilla (14)’.
Dette billede lagde Kinnock for nylig ud på sin hjemside. Billedet var akkompagneret af teksten: ’Stephen med sin kone Helle og to døtre – Johanna (17), og Camilla (14)’. Foto: Foto: stephenkinnock.co.uk
Vis mere

Om netop fordi fremvisningen af døtrene var så usædvanlig, fik billedet megen opmærksomhed. BTs politiske kommentator Søs Marie Serup sagde i den forbindelse.

»Der har kun været en enkelt biografpremiere, hvor vi har set dem. Ellers har de været helt pakket væk, for at beskytte dem. Men når man vælger at tage dem med på billedet, så er det også et strategisk valg, for at vise at man er en familie, der står sammen, som betyder meget i Wales,« forklarede Serup.

I en sag har Johanna ufrivilligt været i mediernes søgelys. Det var da hun skiftede folkeskolen Strandvejsskolen ud med Ingrid Jespersens Gymnasieskole, der er en privatskole. Johanna gik på privatskole fra hun var 14 til hun var 16 år, og det skabte heftig debat, da det i 2010 kom frem at flere socialdemokratiske toppolitikere sendte deres egne børn på privatskoler.

Det blev af mange opfattet som et udtryk for dobbeltmoral, når Socialdemokraterne som parti kæmper for at folkeskolen skal være en skole for folket. Også Stephen Kinnock måtte i sin valgkamp ud og forklare valget af privatskole.

I dag går Johanna på et internationalt gymnasium i Wales, UWC Atlantic College, der ligger tæt på, hvor Stephen Kinnock bor. Lillesøster Camilla går på Strandvejsskolen og bor med Helle Thorning-Schmidt på Østerbro.