Det eneste autentiske billede af den legendariske pistolmand og forbryder, Billy the Kid, er blevet solgt for 12 millioner kroner.

Billedet er taget i 1879 eller 1880 i Fort Sumner, New Mexico og er trykt på en tinplade. En privat samler købte billedet til seks gange udbudsprisen under en auktion i Colorado, USA.

Det skriver BBC.

Billy the Kid gav billedet til sin ven Dan Dendrick, og op igennem tiderne har det været i hans families varetægt.

- Der eksisterer kun et foto af Billy the Kid, og jeg tror, det er derfor, det tryllebinder så mange menneskers fantasi, siger auktionens talskvinde, Melissa McCracken til BBC. Det er dog alligevel muligt at finde yderligere billeder af Billy the Kid med en google-søgning, men de er muligvis ikke accepteret som autentiske.

Billy the Kid var kendt som kvægtyv, drabsmand og oprører - og var især kendt for sine færdigheder med pistoler og gevær og levede mange af sine 21 år som lovløs og eftersøgt.

Han blev født i New York og flyttede siden til Colorado.

Legenden om Billy the Kid begyndte at tage form i 1880 få måneder før hans død. En dusør på 500 dollars fik den, der kunne bringe ham ind - død eller levende, og det fik de kulørte blade til at skrive knald-noveller om den mystiske pistolmand.

Han var eftersøgt og jaget i de sydligste amerikanske stater.

Hvor mange mennesker han egentlig dræbte, er ukendt. Ifølge en af knald-novellerne skød han 21 mænd - én for hvert år i sit liv.

En faktaside om Billy the Kid skriver dog, at han 'kun' dræbte fire mænd og var med til at skyde yderligere fem.

I 1878 blev han fanget og dømt til hængning for drabet på en sherif. Det lykkedes ham dog at stikke af fra fængslet, og først i 1881 blev der sat en stopper for hans ulovligheder.

Sherif Pat Garret, der også udlovede dusøren på 500 dollars, dræbte Billy the Kid d. 14. juli 1881 i Fort Sumner, New Mexico.

Sheriffen havde hørt, at den eftersøge Billy the Kid opholdte sig i Fort Sumner og red ud med to håndlangere for at efterforske rygterne, skriver Wikipedia.

Pat Garrett sad og snakkede med en af Billy the Kids venner, da den eftersøgte pistolmand pludseligt trådte ind ad døren.

Han kunne ikke se, at det var sheriffen der sad i rummet med sin ven og spurgte 'Hvem er det, hvem er det?'

Efterfølgende blev han skudt. Den unge pistolmand blev 21 år gammel.