Få timer før kategori 1 orkanen Irene fejer ind over New York ligger gaderne næsten øde hen og overalt bærer byen præg af, at det snart kommer til at blæse særdeles voldsomt mellem skyskraberne.

- Det minder alt i alt om en krigszone, sådan skriver Mikkel Fischer der i øjeblikket befinder sig i New York bydelen Soho til B.T.

Han har hele lørdagen set hvordan den ellers normalt pulserende millionby er lukket totalt ned forud for Irenes ankomst.

- Soho er normalvis,og især om lørdagen, en af de aller travleste og mest besøgte dele af byen, og jeg har har dele dagen gået rundt og observeret de interessante omstændigheder i bydelen, skriver Mikkel Fischer.

Indtil videre har Irenes hærgen op langs den amerikanske østkyst kostet 10 mennesker livet og omkring 3 milloner amerikanere er uden strøm.

Overalt i byen er vinduer barrikaderet med træplader og mange steder er der lagt sandsække ud for at modstå vandmasserne, der forventes af stige op i de lavtliggende gader.

Er du på østkysten? Har du oplevet noget? Kontakt bt.dk på 1929@bt.dk

Andre danskere, der befinder sig i New York, skriver på deres Facebook profiler, hvordan New Yorkerne hamster bl.a. vand og toiletpapir og madvarer, så de er rustet, når Irene for alvor strammer grebet.

Og det ser i det hele taget ud til, at de danskere, der af den ene eller anden grund opholder sig i Irenes nærhed, er nysgerrige efter at følge orkanens rasen. F.eks. skriver Thomas Hansen, der ligenu er på rundrejse i USA:

- Jeg sidder pt i min næsten nyindkøbte autocamper/bus på min ferie i USA. I nat har jeg parkeret ved et indkøbscenter lige uden for New York, i håb om at kunne opleve Irene på nærmeste hold.

Pladsen jeg holder på, er en kæmpeplads i to etager, hvor jeg selvfølgelig har valgt at holde i stueetagen med "tag" over hovedet, som jeg mener er nok beskyttelse for mig og min hund.