Christopher Halliwell blev i 2012 dømt for mordene på de to kvinder Becky Godden og Sian O'Callaghan i henholdsvis 2003 og 2011. Men en tidligere efterforsker i Christopher Halliwells sag mener, at den livstidsdømte brite kan have langt flere drab på samvittigheden.

Det skriver The Sun.

Steve Fulcher efterforskede Sian O'Callaghans forsvinden i 2011. Han fortæller i en ny bog, hvordan man fem dage efter hendes forsvinden fik fat i taxachaufføren Christopher Halliwell, som var den hovedmistænkte i sagen.

Christopher Halliwell viste politiet hen til det afsides sted, hvor han havde smidt liget af den 22-årige Sian O'Callaghan. Herefter sagde den 47-årige taxachauffør angiveligt:

»Jeg er et sygt svin. Jeg har brug for hjælp. Vil I have en til?«

Herefter ledte Christopher Halliwell politiet og Steve Fulcher hen til det sted, hvor han havde begravet Becky Godden, som havde været forsvundet i otte år.

Christopher Halliwell er dømt for mordet på to kvinder, men en tidligere efterforsker mener, at han kan have langt flere lig på samvittigheden.
Christopher Halliwell er dømt for mordet på to kvinder, men en tidligere efterforsker mener, at han kan have langt flere lig på samvittigheden. Foto: Wiltshire Police
Vis mere

Steve Fulcher begik dog den fejl, at han ikke anholdte Christopher Halliwell og fortalte ham om hans rettigheder, da han fortalte, at han ville vise politiet til Sian O'Callaghan.

I sin bog fortæller Steve Fulcher, at man på det tidspunkt fortsat håbede på, at Sian O'Callaghan var i live. Han vurderede derfor ikke, at der var tid til at bringe Christopher Halliwell til politistationen for at blive afhørt.

»Hvis jeg ikke gjorde dette, frygtede jeg, at Sian ville dø alene og forladt,« siger Steve Fulcher.

Det betød dog, at tilståelsen af mordet på Becky Godden blev erklæret ugyldig. Tilståelsen kunne derfor ikke bruges i retten.

Steve Fulcher blev siden dømt for grove fejl i forbindelse med anholdelsen. Hans karriere som politimand sluttede derfor brat, og han måtte dermed også vinke farvel til sin tjenestemandspension på omtrent 4,5 millioner kroner.

Beviserne mod Christopher Halliwell i forbindelse med Sian O'Callaghans mord var dog stærke nok til, at han i 2012 blev dømt skyldig i mordet på den 22-årige kvinde.

Efterforskningen af Christopher Halliwell stoppede dog ikke her, og i 2014 fandt man frem til hans 'trofæer'. 60 forskellige genstande, som lå gravet ned omkring en lille dam. Iblandt de 60 genstande var blandt andet Sian O'Callaghans ene støvle, men også den trøje, som Becky Godden havde haft på, den aften hun forsvandt.

Undersøgelser kunne siden afdække forbindelsen mellem Becky Goddens mord og Christopher Halliwell, hvorfor han i 2016 blev dømt for mordet på hende uden tilståelsen, han havde givet til Steve Fulcher.

I retten frydede Chirsopher Halliwell sig imidlertid over at have ødelagt en politimands karriere, men Becky Goddens efterladte roste den beslutning, Steve Fulcher traf i 2011.

»Jeg vil altid respektere ham og stå i gæld til ham for at tage den moralske beslutning som politibetjent. Han skulle aldrig have været straffet for at gøre det rigtige,« sagde Becky Goddards mor, Karen Edwards, til The Guardian.

Steve Fulcher har da heller ikke fortrudt beslutningen, som kostede ham karrieren som politimand.

»Hvis jeg havde kørt Halliwell til stationen, havde vi aldrig fundet Sian, og vi ville heller aldrig have hørt om hans andet offer Becky Godden,« siger Steve Fulcher til The Sun.

De 60 genstande blandt Christopher Halliwells trofæer har dog ikke kunnet kæde Christopher Halliwell sammen med andre forsvundne kvinder. Steve Fulcher er dog overbevist om, at Christopher Fulcher har flere liv på samvittigheden.

»Skulle han i to tilfælde have brutalt myrdet to kvinder, og så er der ikke andre tilfælde før, imellem eller efter?« spørger Steve Fulcher.

Andre læser også