'Det var modigt og stærkt handlet af kvinden.'

En indisk kvinde skar fredag lemmet af en hinduistisk hellig mand, der igennem flere år havde været en ven af familien.

I sin forklaring overfor politiet sagde hun, at den 54-årige mand havde misbrugt hende hver gang han fik chancen. Overgrebene har i følge hende stået på siden hendes teenageår.

Det skriver AFP.Den 54-årige guru er kendt i den indiske Kerala-provins' hovedstad, Thiruvananthapuram, som en mand med helbredende evner. Netop de mystiske kræfter var da også påskuddet for, at han befandt sig i familiens hjem, hvor han fredag fik lemmet kappet af.

Ifølge den 23-årige kvinde besøgte han faren, der var sengeliggende på grund af sygdom. Han benyttede også besøgene til at kaste sig også over datteren og forulempe hende. Fredag fik den 23-årige jurastuderende nok.

»Hun brugte en kniv til at forsvare sig og skar hans penis af,« forklarer politichefen G. Sparjan Kumar overfor det franske nyhedsbureau.

Den 54-årige mand blev efterfølgende hastet på hospitalet, hvor kirurger arbejdede hårdt på at redde ham. Mandens tilstand skal nu være stabil efter at have fået sin penis rekonstrueret i en operation.

Politiet oplyser, at manden er en gammel kending, der tidligere har været involveret i sager om seksuelle overgreb mod mindreårige og voldtægt.

Den 23-åriges forældre har angiveligt ikke kendt til den 54-årige mands overgreb i familiens hjem.

- Kvinden fortalte, at forældrene nærede blind tillid til manden, og at han fik hyppige invitationer til at afholde særlige ceremonier i hjemmet. Efterfølgende ville han overnatte og forgribe sig på familiens datter, siger den indiske politichef.

Kvinden er nu under politibeskyttelse og får hjælp af en krisepsykolog.

Ifølge britiske The Independent har Kerala-statens premierminister overfor journalister sagt, at han mente at kvindens handling var på sin plads.

- Det var modigt og stærkt handlet af kvinden, siger Pinarayi Vijayan ifølge Independent.

I 2016 blev en præst idømt 40 års fængsel i retten for at have voldtaget en 12-årig pige i 2014.