Lyt til artiklen

Lørdag er det ti år siden, orkanen Katrina ramte den sydlige del af USA og raserede kæmpe område langs Golfkysten.

Den tredjestærkeste orkan i USAs historie lagde byen New Orleans i ruiner, mere end 1800 mennesker omkom og med skader for mere end 150 milliarder dollar, svarende til over 900 milliarder kroner er Katrina blevet betegnet som en af de dyreste naturkatastrofer i landets historie.

Befolkningstallet i New Orleans dykkede gevaldigt i året efter orkanen, da mange var nødt til at flygte eller lade sig evakuere og flere havde ikke ressourcerne til at vende hjem igen. Ifølge tal fra the Greater New Orleans Community Data Centre gik tallet fra knapt en halv million til små 230.000 i det første år efter Katrina, men allerede i 2012 var det oppe på 370.000 igen.

Mange beboere kæmper stadig med eftervirkningerne af den voldsomme kategori tre-orkan, og særlig hårdt ramt er det fattige kvarter Lower 9th Ward, hvor rigtigt mange stadig ikke kan få genopbygget deres huse og heller ikke har råd til at vende hjem. Frivillige organisationer som f.eks. Common Ground Relief og lowernine.org har som mål at få genopbygget så mange huse som muligt, så beboerne i Lower 9th Ward kan vende tilbage.