Den serbiske verdensetter Novak Djokovic fik en perfekt start på sæsonfinalerne, ATP World Tours. I sin sejr nummer 79 i 84 kampe i denne sæson blev ottendeseede Kei Nishikori let besejret i to sæt. 6-1, 6-1 lød cifrene efter den ensidige forestilling.

»Jeg tror, jeg spillede det bedste, jeg kan. Det var uden tvivl en præstation, som jeg kun håbede, jeg kunne levere, før jeg gik på banen. Jeg har en masse gode minder her, og når jeg tænker tilbage på dem, får jeg mere selvtillid og ro på banen,« siger Djokovic til ATPs hjemmeside.

Og netop gode resultater er, hvad Novak Djokovic normalt leverer i sæsonfinalerne. Med søndagens sejr har han nu vundet sine seneste 15 kampe i turneringen.

»I dag mødte jeg en af de hurtigste tennisspillere, én der har masser af talent - og som elsker at spille aggressivt. Men jeg tillod ham ikke at spille sådan. Jeg sørgede for at variere tempoet. Jeg følte mig rigtig godt tilpas og følte, at jeg kunne få de fleste af boldene tilbage. Jeg servede effektivt og varierede min andenserv. Det virkede,« fortsætter serberen.

Kei Nishikori erkendte efter kampen, at han ikke kunne stille noget op. Han var simpelthen oppe mod overmagten.

»I dag kunne jeg ikke gøre noget. Men det var til dels også min egen skyld, fordi min førsteserv kiksede. Han angreb også min andenserv godt, så jeg hele tiden måtte spille defensivt.«

»Men han spillede også godt i sin defensiv, hvor jeg havde svært ved at lave vindere. Jeg følte ikke, jeg havde en chance,« siger japaneren til ATP.

Udover Djokovic og Nishikori består gruppen også af Roger Federer og Tomás Berdych, hvis indbyrdes opgør sluttede sent søndag aften med en sejr til Federer.