Varmen har været et af de helt store samtaleemner under de første dage af årets sidste Grand Slam-turnering, US Open. Natten til fredag dansk tid kollapsede den 22-årige amerikaner Jack Sock på banen. Forholdene har nu ført til store protester fra flere spillere.

Temperaturen i New York, hvor turneringen bliver spillet, har indtil videre været over 30 grader alle dage. Og da 28.-seedede Jack Sock mødte belgiske Ruben Bemelmans, sneg varmen sig op over 38 grader. Det kunne Sock ikke stå imod.

Jack Sock var foran 2-1 i sæt, da han faldt om på banen. Amerikaneren var tilsyneladende dehydreret. Hjælpere kom hurtigt til og tog hånd om situationen, ligesom Ruben Bemelmans også hjalp til med at få modstanderen på højkant.

Foto: Alex Goodlett
Vis mere

Men efter at have fået behandling i noget tid måtte Sock erkende, at han ikke kunne spille videre.

»At spille US Open er den største drøm og sæsonens højdepunkt for mig. Det er ekstremt skuffende at måtte trække sig fra kampen,« sagde Sock til CNN.

Efter kampen har kroaten Ivo Karlovic blandt andet brokket sig over forholdene. Han tabte selv i første runde efter en kamp, der varede tre timer og 32 minutter.

»At spille bedst af fem sæt i den her hede er latterligt. Stop lidelserne,« skriver han på sin Twitter-profil.

Foto: AL BELLO
Vis mere

Italienske Sara Errani peger samtidig på, at der er for store temperaturforskelle i omklædningsrummene i forhold til på banerne.

»Når du går ud, er det varmt. Når du kommer ind, er det for koldt. Sådan er det hver gang. Det er for meget frem og tilbage,« siger Errani ifølge AP og peger på en overdrevet brug af aircondition som årsagen til problemerne.

Tyske Andrea Petkovic fortæller, at flere af spillerne er blevet forkølet på grund af de skiftende temperaturer.

»I omklædningsrummet er mange blevet forkølede. Vi sveder meget på banen, og når vi så kommer ind, bliver det for kold,« siger hun.

Turneringsarrangørerne har allerede fortalt, at de vil se nærmere på spillernes klager.

»Vi kan regulere temperaturen i forskellige dele af bygningerne. Vi tager spillernes bekymringer alvorligt,« siger de.