Mark Zuckerberg, der er manden bag verdens største sociale netværk, skabte onsdag spænding på et pressemøde med 40 udvalgte journalister i byen Seattle. Han fortalte, at Facebook i næste uge lancerer ’something awesome’.

’Something awesome’ kan frit oversættes til ’noget fantastisk’, og det er netop, hvad Zuckerberg lover, at Facebooks nyskabelse bliver.

Hvad der konkret er tale om, er imidlertid uklart. Zuckerberg fortalte, at det hemmelighedsfulde projekt er blevet udviklet af Facebooks Seattle-afdeling og har fået højeste prioritet.

Der har dog gået rygter om, at en række Facebook-relaterede mobiltjenester har været under udvikling. Blandt andet skulle det sociale netværk være på vej med en nyudviklet iPad-applikation og en nyt socialt fotodelingsprogram til iPhone.

Læs også: Det kan du bruge Google+ til

Læs også: Facebook er blevet træt, dum og gammel

At Facebook-grundlæggeren netop nu vil løfte sløret for et nyt produkt, ses af nogle som en strategisk beslutning, der skal aflede noget af den opmærksomhed, som Googles nye sociale tjeneste, Google+, har fået.

Facebook har mere end 500 millioner brugere globalt og udfordrer i stigende grad etablerede webtjenester som Google i forsøget på at stjæle mere af brugernes tid og dermed få flere penge ud af dem.