Lyt til artiklen

Midt i den globale coronakrise er Divisionsforeningen nu klar med en positiv nyhed.

For mens alle ligakampe er udskudt på ubestemt tid i Superligaen samt 1. og 2. division, er der nu åbnet for træning for mindre grupper under meget tydelige sikkerhedsforhold.

Da de tre bedste fodboldrækker blev sat på standby, anbefalede Divisionsforeningen klubberne at suspendere al holdtræning og sende spillerne hjem med individuelle træningsprogrammer.

Den anbefaling er nu blevet justeret, så de klubber, der ikke har været nødt til at hjemsende spillerne på lønkompensation, godt kan afvikle alternativ træning i mindre grupper med god afstand.

Claus Thomsen, billedet, er direktør i Divisionsforeningen.
Claus Thomsen, billedet, er direktør i Divisionsforeningen. Foto: ARND WIEGMANN
Vis mere

Divisionsforeningen fortæller i en pressemeddelelse, der er udsendt onsdag middag, at man har rådført sig med flere klublæger og eksterne eksperter og har lavet nogle nuancerede anbefalinger for træning i klubberne - stadig indenfor de gældende anbefalinger fra myndighederne. Her er der stor fokus på ikke at øge risikoen for smitte hos spillere og trænere.

»Vores mål er, og har hele tiden været, at kunne starte turneringerne igen hurtigst muligt, når myndighederne på et tidspunkt siger ok. Det skal selvfølgelig ske på den meste ansvarlige måde, så der også tages hensyn til spillernes helbred. Med de nye anbefalinger bliver der nu også mulighed for modificeret holdtræning i klubregi, men selvfølgelig med en masse forholdsregler,« citeres Divisionsforeningens direktør Claus Thomsen for at sige.

De nye anbefalinger er med et maksimum på otte personer på banen ad gangen;  spillere, trænere og andet personale.

Spillere møder omklædte i egen transport, der er ingen fællesspisning, ingen håndtryk og highfive, og al træningsudstyr håndteres udelukkende af en udvalgt person fra trænerstaben.

Der bliver ikke trænet i nærkampe, og al træning tilrettelægges med den nødvendige afstand mellem deltagerne.

Træningsanbefalingerne er sendt til sundhedsmyndighederne til orientering og vil selvfølgelig blive ændret, hvis myndighederne laver om på de nuværende generelle tiltag i det danske samfund.