Lyt til artiklen

Femtepladsen i Superligaen giver formentlig adgang til Europa League kvalifikation, men hvem tager den eftertragtede plads? Sporten.dk har spurgt de involverede klubber.

Der er lagt op til en spændende afslutning på Superligaen.

FCN og FCK duellerer om guldet, mens kampen om bronze ser ud til at ligge mellem FCM og AC Horsens.

Og som det ser ud nu, tyder meget på, at Horsens slutter sæsonen af i top fire, og med klubbens pokalfinale mod FCK vil det betyde, at femtepladsen i år udløser en billet til kvalifikationen til Europa League.

Fire klubber er med i kampen om den vigtige femteplads. Det gælder AGF, AaB, Silkeborg IF og SønderjyskE, og med tre runder tilbage af Superligaen, ser det ud til at blive spændende.

AGF - 45 point
AaB - 41 point
Silkeborg IF - 39 point
Sønderjyske - 39 point

Sporten.dk har spurgt de fire klubber ind til den eftertragtede placering.

Lynge Jakobsen, sportsdirektør, AaB:

Hvem ser du som favorit til at tage femtepladsen?

- Det er AGF, fordi de har flest point af holdene. De er fire foran os, så alt andet end lige, er de favorit.

Hvordan ser du AaBs chancer for at tage femtepladsen?

- Vores chance består i, at vi skal vinde de sidste tre kampe for at komme i nærheden af femtepladsen, men vi er ikke selv herre over det. AGF er selv herre over det, men vi kan ikke selv afgøre det.

I mangler Lyngby, HB Køge og Sønderjyske, hvor mange point kan i hive hjem?

- Der er ingen lette kampe. Hele året har vist, at der ikke er noget, der er givet i den her liga, så hvis nogen tror, at vi har lette kampe, så er det fordi, at man ikke har fulgt med i sæsonen. Jeg er ligeglad med, hvem der skal møde hvem. Vi har tre kampe, der skal vindes, og vi har rigeligt at gøre med at skulle løfte vores egen opgave, og samtidig er vi afhængige af, at der sker noget med AGF. Så vores odds ser svære ud. Men så længe muligheden for femtepladsen er der, så går vi selvfølgelig efter den.

Ole Nielsen, sportschef, SønderjyskE:    
Hvem ser du som favorit til at tage femtepladsen?- Det er AGF på grund af det udgangspunkt de har i forhold til os andre. AGF har været dygtige og heldige til at få marginalerne over på deres side i den seneste tid.

Hvordan ser du SønderjyskEs chancer for at tage femtepladsen?  
 
- De er papirs tynde. Vi er seks point efter AGF, og vi har en dårligere målscorer, så der er rigtig meget, der skal flaske sig i vores favør, hvis det skal ske. Vi har selv et hårdt program i de resterende tre kampe. Man kan sige, at der ikke er noget, der er umuligt i fodbold, men det her er noget af det, som bliver lidt mere end bare svært.

I mangler FCK, Silkeborg IF og AaB. Hvor mange point kan i hive hjem?

- Det tør jeg ikke skyde på, men vi har et internt mål om, at vi gerne vil sætte pointrekord i SønderjyskE. Den hidtidige rekord er 41 point, og vi har 39 nu, så den vil vi gerne stikke. Men vi vil gerne have en så god placering som muligt, så det er ikke sådan, at vi er gået på sommerferie allerede.

Kent Madsen, adm. direktør, Silkeborg IF:

Hvem ser du som favorit til at tage femtepladsen?    

- Det er AGF helt suverænt.

Hvordan ser du Silkeborg IFs chancer for at tage femtepladsen?

-  Jeg synes, at de er små. Vi har fået for få point i de sidste par kampe, og når der er seks point op og kun tre kampe tilbage, så tror jeg, at det bliver meget vanskeligt. Vi spiller hver kamp for at få tre point, men vi kan ikke selv afgøre det, så vi kan ikke gøre andet end at få flest mulige point i vores egne kampe, og så må vi se, hvad der sker.

I mangler HB Køge, SønderjyskE og FCK. Hvor mange point kan I hive hjem der?

- Det tør jeg ikke sige. Lige nu fokuserer vi på, at vi skal møde HB Køge næste gang. Får vi seks point i de sidste tre kampe, så synes jeg, det er fint. Hvis vi skal have en chance for at tage den femteplads, så skal vi vinde samtlige af de sidste kampe, og det er ikke en gang sikkert, at det vil være nok.

Brian Steen Nielsen, sportsdirektør, AGF:

De andre klubber peger på AGF som favorit til at tage femtepladsen. Er du enig?

- Ja, det er jeg. Jeg kunne godt sidde her og være politiker og sige alt muligt andet, men når vi er fire point foran, og der mangler tre spillerunder, så er vi selvfølgelig favorit. Men det ændrer ikke ved, at vi skal vise, at vi kan få de sidste point, der skal til, for at for at bibeholde positionen, og det starter på søndag mod Brøndby IF.
Men hvad er jeres chance for at få femtepladsen?- Vi har tre kampe tilbage, og der er to matchbolde. Så kan vi vinde to kampe, så er det overstået. Og det kunne være dejligt at starte med at skyde den første i mål på søndag mod Brøndby IF. Vores chancer er større end de andres. Chancerne er ikke ret store lige nu for SønderjyskE og Silkeborg fordi, at de er seks point efter os. 

I mangler Brøndby IF,  AC Horsens og FCM. Hvor mange point kan I hive hjem?

- Det tænker jeg ikke på. Jeg tænker kun frem mod kampen på søndag. Den håber jeg på, at vi kan vinde, og så står vi voldsomt stærkt til de sidste to kampe.