Esbjerg har kontaktet Glen Riddersholm med et jobtilbud. Også Peter Sørensen er på vestjydernes radar.

Ledelsen i Esbjerg har været udsat for stor kritik efter fyringen af Niels Frderiksen. Men nu kan topfolkene i den vestjyske klub være på vej mod revanche.

BT erfarer således, at Esbjerg er i dialog med Glen Riddersholm om det ledige trænersæde, som Niels Frederiksen efterlod efter fyringen mandag morgen.

Ledelsen i den vestjyske klub har taget kontakt til sidste sæsons mestertræner. Men noget endegyldigt svar har de endnu ikke fået, og dialogen går ikke hurtigt.

Glen Riddersholm er en åbenlys kandidat til jobbet. Ikke bare på grund af de resultater, han skabte med FC Midtjylland, inden han sagde op tidligere på sommeren. Men også grundet hans relationer til Danmarks femtestørste by.

Riddersholm er født i Esbjerg og har tætte bånd til byen. Et job i Esbjerg vil desuden gøre, at han kan blive boende i Ikast, hvor han i dag er hjemmehørende med sin familie.

Der er dog også ting, der taler imod Glen Riddersholm som ny træner i barndomsbyen. Det kan tænkes, at den tidligere FCM-chef har ambitioner om mere og andet end Esbjerg og et job som brandslukker efter Niels Frederiksen.

Desuden ligner Esbjerg – trods en på flere parametre talentfuld trup – langt fra et problemløst projekt. Holdet er på flere pladser tyndt besat, og også på ledelsesgangen har der ind imellem været langt mellem snapsene. For mange salg af store profiler er blot et bevis herpå.

Esbjerg kan derfor meget vel risikere at få et nej fra Riddersholm i sidste ende. Derfor spiller klubben også på flere heste. BTs kilder fortæller, at også den tidligere AGF-træner Peter Sørensen er i dialog med sidste sæsons Superliga-otter.

Peter Sørensen, der siden fyringen i Aarhus i februar 2014 har haft korte trænerophold i norske Ham-Kam og 1. divisionsklubben Fredericia, er da også interesseret i at overtage stillingen på vestkysten.

»Der findes jo kun ganske få job for os trænere, så selvfølgelig er jeg interesseret i at blive træner for Esbjerg,« sagde han til BT mandag.

Esbjerg spiller næste gang på søndag mod FC Nordsjælland. Her skal Michael Pedersen og Lars Lungi Sørensen indtil videre stå i spidsen for holdet. Men det kan nå at ændre sig.