Esbjerg har fået en skuffende start på Superligaen, og det blev understreget med 0-4-ydmygelsen hjemme mod Sønderjyske. Esbjergs sportschef Niels-Erik Søndergaard afviser, at cheftræner Niels Frederiksens job er i fare, i stedet opfordrer han holdet til løfte sig i samlet flok ud af krisen.

»Niels Frederiksen har stadig vores tiltro i ledelsen. Holdet har underpræsteret, men vi træffer ingen forhastede beslutninger. Vi skal alle kigge indad: Ledelsen, trænerteamet og spillerne, så det er vi fælles om«, siger Niels-Erik Søndergaard til BT.

I sidste sæson reddede I jer akkurat en ny sæson i Superligaen, og i år har I igen fået en dårlig start med Niels Frederiksen i spidsen. Hvor længe accepterer I de dårlige resultater?

»Jeg er ikke i en situation, hvor jeg skal stå og diskutere trænere. Det er klart, at vi har fået en skuffende start, og det erkender vi. Det skal der rettes op på ved fælles hjælp,« siger han.

For Niels-Erik Søndergaard og tilskuerne på Blue Water Arena var det en sløj omgang fodbold, de var vidne til søndag eftermiddag. Efter en jævn første halvleg gik det helt galt i anden halvleg, hvor de indkasserede hele fire mål. Og måden det skete på bekymrer sportschefen.

»Selvfølgelig er det langt fra tilfredsstillende med ét point efter fire kampe, men det der bekymrer mig endnu mere, er at se de sidste 45 minutter, hvor vi som hold ikke formår at få stabiliseret os, når tingene går en i mod. Det kommer til at ske, at man som hold har perioder i modgang, og der skal vi være dygtigere til at stå imod. Det havde vi absolut ikke noget af i dag.

Han åbner også op for nye forstærkninger, og her kigger ledelsen på forstærkninger til den bagerste kæde.

»Man forsvarer jo som hold, men det er klart, at når man taber 0-4 på hjemmebane, og giver de antal chancer væk, så kigger vi efter forstærkninger til de bagerste gelleder,«