Rafael van der Vaart er meget langt fra førsteholdsfodbold i FC Midtjylland, og det ville være oplagt, hvis ledelsen i vinterpausen forsøger at skille sig af med ham.

To oplagte bud ville være Esbjerg, hvor han bor med sin kæreste, håndboldspilleren Estavana Polman, eller i Randers, hvor den hollandske træner Ricardo Moniz, der er fan af spilleren, befinder sig, men ifølge direktør i FC Midtjylland, Claus Steinlein, kan de to jyske naboer godt glemme det. Det siger han til TV3 Sport.

»Nu er det jo en lidt speget sag i forhold til Rafa og få det til at lykkes. Først. Kæmpe respekt for Rafa. Han er en super fyr og havde fortjent at spille, når man tænker på hans personlighed og sådan noget. Men det er klart, med det hold, vi har, hvor der er hård konkurrence, der passer han ikke lige ind. Men vi får jo nogle penge nede fra Betis, og de er ikke så villige til at leje ham ud til andre klubber. Det er derfor, det bliver en lidt speget sag, så jeg tror, at jeg må skuffe folk fra Randers og Esbjerg, der måske har brug for forstærkninger. Der må jeg sige – det bliver ikke van der Vaart,« siger Claus Steinlein til TV3 Sport.

Den hollandske stjerne har ikke fået et minuts spilletid i denne sæsons Superliga, hvor FC Midtjylland blander sig i mesterskabskampen, og bag de beslutninger står cheftræner Jess Thorup, der selv har kontraktudløb med klubben til sommer.

Mens det er svært at se van der Vaart have en fremtid i Herning, ser det anderledes ud for Jess Thorup.

»Når vi går på juleferie her efter kampen mod Randers, forhåbentlig med den 11. kamp i streg uden nederlag, tager vi en snak med Jess og finder ud af, hvordan fremtiden skal se ud,« siger Claus Steinlein og tilføjer:

»Vi valgte først og fremmest at sige til Jess i sommerferien, at vi først ville fokusere på at få en sportschef på plads. Det ville ikke hjælpe noget at finde en sportschef, som måske ikke syntes, at Jess ikke var den rigtige, og på daværende tidspunkt havde vi slet ikke en ny sportschef i overvejelserne, men da transfervinduet lukkede, og vi satte os ned og så på fordele og ulemper, var vi slet ikke i tvivl om, at Svend (Graversen, red.) skulle være den rigtige. Og Svend ved, hvad Jess står for, så det har ikke taget så lang tid at diskutere det igennem. Nu venter vi, indtil julen kommer, og så diskuterer vi det med Jess og finder en løsning på det,« siger direktøren og afslører ikke overraskende, at han da gerne ser en forlængelse:

»Ja, det skal vi snakke om. Men selvfølgelig. Med de resultater skal vi selvfølgelig finde en løsning og se, om vi ikke kan fortsætte ægteskabet.«

BT har uden held forsøgt at få en uddybende kommentar fra Claus Steinlein.

Se også