KOMMENTAR

Kan I huske, da Michael Gravgaard proklamerede, at fodbolden skulle åbne sig meget mere for publikum? Nej, værre endnu: Han sagde, at der skulle være mere ’cirkus i den’? Man kunne ikke længere bare være fodboldspiller i Randers FC, men skulle også være klar på at sælge varen, med mindre man var Lionel Messi eller Cristiano Ronaldo, og det er der som bekendt ikke nogen i Randers, der er.

Så blev Ole Nielsen fyret, resultaterne udeblev, og det hele blev lidt komisk. Mere cirkus, mindre fodbold og dårligere resultater.

Det er kun syv måneder siden, Michael Gravgaard her i BT for første gang rigtig fortalte om sine tanker og kom i en blanding af mediernes medvind og feinschmeckernes modvind. Spørger man mig – og det kan jeg jo så gøre selv – hvordan det går, vil jeg svare, at det går så godt, at Michael Gravgaard allerede har vundet.

 
"Jeg ved ikke, om min røv er blevet så tyk, at jeg ikke kan mærke, om det er koldt eller varmt, sædet jeg sidder i." Få et helt unikt indblik i, hvad der sker bag de lukkede døre hos Randers FC, i denne premiere på første afsnit af Superliga Backstage - Randers FC.
Vis mere

Randers ligger ganske vist sidst i Superligaen, og det er det bedste argument mod min egen påstand, jeg kan komme på. Randers ligger sidst, og hvis de ender sådan, rykker de ud. Så kan cirkus være totalt ligegyldigt eller måske endda værre end ingenting. Men jeg tillader mig at påstå, at de sportslige resultater og klubbens åbenhed ikke har ret meget med hinanden at gøre.

Randers FC er siden Gravgaards udmelding blevet en markant mere interessant klub, end den var før. Jeg har ikke belæg for det, men for neutrale iagttagere som mig selv – og jeg understreger neutrale, for fans vil naturligvis se anderledes på det – er Randers FC stormet forbi klubber som OB og AaB i interesse.

Jeg vil i øjeblikket syv gange hellere høre om Olafur Kristjansson end om Kent Nielsen, og sådan har det virkelig aldrig været før. Jeg vil syv gange hellere se, om Randers kommer ud af deres dårlige periode, end jeg vil se, om AaB gør det. Hvorfor? Fordi jeg har fået lov at følge dem tæt hele vejen gennem krisen.

 
Det er blevet tid til andet afsnit i serien ’Superliga Backstage - Randers FC’. Klubben har åbnet dørene, der ellers normalt er helt lukkede - og i dette andet afsnit møder vi Randers FC midt i en krisetid. Holdet har ikke endnu vundet en kamp i Superligaen, og ledelsen, spillerne og ikke mindst cheftræner Ólafur Kristjánsson er under massivt pres.
Vis mere

Især Discoverys dokumentarserie om Randers FC bringer os tættere på spillere, trænere og resten af persongalleriet i klubben, og har vist os menneskene bag fodboldspillerne. Jeg tog mig selv i at være spændt på Olafur Kristjanssons skæbne i timerne under et bestyrelsesmøde, jeg allerede kendte udfaldet af. Det skal journalisterne bag serien have ros for, men klubben skal sørme også takkes for at stille op. Måske skal de endda takke sig selv.

Jeg bed mærke i, at spillerne havde set en af udsendelserne før en kamp. Var det Bashkim Kadrii, der fortalte, hvordan han sammen med de andre spillere havde set et af de afsnit, der virkelig udstillede krisen i omklædningsrummet, og hvordan han som ny mand i truppen slet ikke kunne genkende det billede, der havde været virkeligheden få uger forinden.

Jeg tænker, at det da også er en sund indsigt for resten af truppen. Tænk sig at blive dokumenteret hele vejen gennem en krise. Tager man ved lære af det, man ser, bør der være energi at hente. Og så kom jeg alligevel ind på det sportslige. Lad os se, om jeg får ret eller bliver til grin. I så fald må I kalde mig gæsteklovnen i Cirkus Randers.

HUSK AT DU I SØNDAGENS BT KAN LÆSE DET STORE INTERVIEW MED RANDERS' CHEFTRÆNER, OLAFUR KRISTJANSSON, HVOR HAN BL.A. FORTÆLLER OM DÉT AT VISE SIG FREM HELT UDEN FILTER I PROGRAMSERIEN 'SUPERLIGA BACKSTAGE'....