Lyt til artiklen

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

Vil du lytte til artiklen?

Køb et Digital Plus-abonnement og lyt med det samme.

AaB kørte rundt med Brøndby i Aalborg og fik en forrygende 3-0-sejr.

To straffespark, et rødt kort og et Brøndby-hold helt i knæ. De danske mestre fik ikke et ben til jorden. Lars Friis' mandskab nedspillede simpelthen Brøndby ud af banen i en dramatisk affære.

Første halvleg endte med en 1-0-føring efter et straffespark, og efter pausen gik det helt amok i Brøndby-enden. Norske Henrik Heggheim reddede bolden på stregen med hånden. Rødt kort, nyt straffe og ny scoring.

Og så kunne store Milan Makaric sendte Brøndby hjem med 0-3 efter sit mål.

Herunder er B.T.s dom over AaB og Brøndby:

AaB (3-4-3)

Anfører i fraværet af Rasmus Thelander, men ikke meget hærfører over at være eneste mand i lange underhylere. Havde ikke møi at lave i første halvleg, men fik da gang i armene, da straffesparket VAR undervejs, hvor han gestikulerede kraftigt til den højlydte Vesttribune.

Aalborg Pirates har allerede booket plads til semifinalerne i ishockey, men det var en heroisk blokering, der var Gigantium Isarena værdig, som Granli leverede efter 15 minutter. Ellers var den krølhårede nordmand sikker i sine indgreb.

Storebror Ross havde lillebror Oliver med på AaB-bænken søndag. U21-stopperen har ellers været den bette i AaBs forsvarshieraki i foråret, men Thelanders karantæne gav ham chancen. Om det var udsigten til lillebror på bænken skal være usagt, men der var noget modenhed over spilleren, som AaB-fansene kalder ‘knægt’.

Huha Hagelskjær; hurtig er du ikke. De sidste par kampe har tydeliggjort at lange kapløb bekommer ham bedst, hvis konkurrenten lunter. Når Brøndby var farlige, var det som oftest fra Ahlman og Hagelskjærs venstre side, når rummene blev for store.

Pallesen er nem at elske. Han knokler på, men uden det bliver rigtig spændende. Han er sådan lidt ligesom den AaB-frivillige, der rigtig gerne vil hjælpe med at finde en parkeringsplads til dig, men så er pladserne taget – svær at blive sur på.

Hvordan helwe’ gjorde han det?! Magnus 'Baglæns' fra Bangsbo får tit hug for, at han har flere afleveringer til Jacob Rinne end AaBs angribere, men måske han skulle holde sig til tilbagelægningerne. For han brændte århundredets chance efter 20 minutter, da han sendte kuglen i himlen fra en halv meters afstand. Til gengæld trak han et straffespark.

AaBs norske profil har været en skygge af sig selv i sæsonstarten, hvor dybdeløberen har været lige så farlig som at vælte på cykel i en pude. Grundet skader og karantæner var han rykket længere tilbage, og det bekom ham vel.

(UD: 67.) Har været skidt spillende og stod muligvis også til en bænkplads, hvis ikke den nye islandske sangstjerne, Gudmundur Thorainsson, blev skadet i ugen. Gav små flashbacks til 2014 med samarbejdet mellem ham og Kasper Kusk, men defensivt var det sværere for AaBs nummer 3 at sætte sig igennem.

Kusken red videre på superindhoppet mod OB. Fine takter med Prip, hvor begge de to venstrebenede kunne falde ned i banen frem for normalvis kun en. Leverede to gode oplæg på 30 sekunder midtvejs i første halvleg – AaBs mest chanceskabende spiller, både på papir og i praksis.

Piruetterne er velkendte, men var efter små fem minutter ved at blive ‘de forbudte trin’, da Prip mistede bolden et farligt sted. Kort tid efter sendte han Radosevic på røven med mere vellykkede moves. Herfra var den tidligere Hvidovre-knægt en fryd – og kunne ikke dy sig for at sende en provokation til vestegnsfansene efter 1-0 scoringen.

I årevis har AaBs fans skreget efter en 9’er, der kunne følge i den stolte aalborgensiske tradition fra Erik Bo Andersen til Lukas Spalvis, hvor det er ligegyldigt om det er med hoften, hovedet eller højre storetå; er bolden i feltet, er det farligt. Udenfor feltet har Makaric touch som en tung serie 6-spiller med tømmermænd. Og pludselig spiller han folk fri med hælen. Eller scorer.

---

(IND: 67.) Ikke tosset at få debut sådan en eftermiddag, vel? Debutanten Gedsted vil gerne være den nye Mæhle, og gav også prøver på lidt af Østervrå-knejtens kendetegn; aggressivitet, fart og ihærdighed.

(IND: 77.) U.B.

Oliver Ross

(IND: 77.) U.B.

Friis har siden sin hektiske start gjort en dyd ud af at fortælle, han skal køre videre på Hiljemark og resten af stabens arbejde. Den tidligere Brentford-assistent er dog kommet suverænt fra start, og søndag var AaB klart bedre end mestrene. Imponerende hurtigt aftryk.

Brøndby (3-5-2)

De elsker ham i Brøndby. Og det er til at forstå. ‘Næven fra Næsby’ har været af stål. Men mod AaB havde han meget at lave, og han virkede lidt mere usikker, end vi har været vant til at se. Valgte den rigtige side på straffesparkene, men blev passeret alligevel. Fik ikke meget hjælp fra forsvaret.

Treo lindrer, siger de, og det kan være, det var lige præcis den omgang Bruus, Brøndby-backen havde brug for mod AaB. Han må have været tømmermandsramt. Rundtosset, det var han i hvert fald efter første halvleg, hvor AaBs venstre side drev gæk med ham.

Nej, nej, nej, gjorde han virkelig det?! Bolden var på vej i mål, da nordmanden helt tåbeligt legede Frode Grodås i kassen. Rødt kort. Farvel og tak. Værsgo, holdkammerater, så kan I spille 30 minutter i undertal herfra. En nedsmeltning af de større.

Brøndby-anføreren var rasende! Det straffespark var han ikke enig i før pausen. Men måske var han allermest rasende over det overarbejde, han skulle tage på sig. Sammen med Brøndby-forsvaret blev han hamret i bund af velspillende AaB, der kørte gæsterne ud af banen. Virkede frustreret.

Nordmanden og Brøndby fik deciderede Rådebank. Normalt er Rosted sikker ved siden af Maxsø og Heggheim, men det sejlede i forsvaret, og han fandt aldrig sit fodfæste. Puha, det var en lang dag på kontoret …

Der er blandede anmeldelser, når Riveros tænder op for grillen. Det kan være, han skal have udskiftet grillstarteren til den grill, Brøndby-fansene i sin tid købte til ham. For han servede så iskolde frankfurtere ude på wingbacken, at han skal frygte et besøg fra fødevarekontrollen. Sløj, sløj kamp.

(ud: 85.) Han har dét ekstra. Men mod AaB var det ligesom fyrværkeri på en solskinsdag. Den lækre dribling eller elegante tæmning førte ingen steder. Han blev mere og mere frustreret i takt med, at holdkammeraterne løb forkert – og AaB tromlede hen over gæsterne.

(UD: 56.) Der var ikke meget bjældeklang over Bell i Aalborg. Var skurken ved AaBs straffespark i første halvleg og blev overspillet gang på gang inde på Brøndbys tandløse midtbane. Den gode start, han har fået på Vestegnen, var der ingen spor af.

Rado-meteret var i udu ligesom resten af Brøndby-midtbanen. Normalt har modstanderen noget sværere at komme forbi den kroatiske krudttønde, men selvom han var en af få Brøndby-spillere, der prøvede, blev han Split’tet i to af AaB.

(UD: 56.) Var han på banen? Helt, helt usynlig. På papiret var han et spændende køb med sin gode form i Randers, men han er slet ikke lykkedes i Brøndby. Som i overhovedet. Det må give bekymringer. 56 indholdsløse minutter på banen blev det til.

(UD: 73.) Brøndby har netop købt angriberen fri af sit lejemål efter en række gode præstationer. Men det fungerede slet ikke for ham denne søndag i Aalborg. Det krævede selvfølgelig også, at bolden kom op på AaBs banehalvdel for at aktivere kroaten. Det skete bare næsten aldrig …

Den tidligere bankmand måtte sande, at der var overtræk på Brøndby-kontoen. Efter en helt vanvittig resultatmæssig periode røg Brøndby-skuden ned i noget, der lignede en regulær nedsmeltning. Den elendige første halvleg skulle have kostet to-tre spillere i pausen. Spillerne svigtede, men træneren har det sidste ansvar. Den gjorde ondt i Aalborg.

---

(ind: 56.) Kom ind for at prøve at skyde Brøndby-skuden i gang. Svære betingelser – men gjorde det okay. Det var ikke meget, han fik bolden, mens AaB var i kontrol.

(ind: 56.) Han bliver en spændende spiller for Brøndby. Det er der ingen tvivl om. Men han kunne ikke ændre meget ved opgøret med sit indhop. Han forsøgte og havde den rigtige energi.

(Ind: 73.) UB

(ind: 85.) UB

Andre læser også