Som beskrevet i B.T. søndag vælter Brøndbys superligahold ikke med talenter fra klubbens talentafdeling, Brøndby Masterclass.

Én af dem, der dog er kommet gennem nåleøjet, er danske Joel Kabongo. Søndag spillede midterforsvareren så fra start, da han var med til at besejre FC Nordsjælland med 2-0.

Hvad betyder det for dig at være en af de få spillere fra Masterclass, der faktisk er på førsteholdet og også får minutter?

»Det er jo fedt at kunne være en af dem, der er gået hele vejen, fra siden jeg var 10 år og kunne få lov til at spille på det store stadion og spille på førsteholdet. Det er det, jeg altid har set frem til, siden jeg var helt lille,« fortæller den 20-årige forsvarsspiller, mens glæden tydeligt strålede ud af øjnene på ham.

Tidligere Brøndby-formand Aldo Petersen fortalte til B.T, at mange unge nok vil vælge klubben fra, fordi der vil være en tysker, der tager pladsen fra én. Men Joel Kabongo er sikker på, at fremtiden ikke ser så sort ud for Masterclass-spillerne.

Der var grund til jubel blandt spillerne efter 2-0-sejren. Vis mere

»Der er meget konkurrence, men det gælder om at klø på til hver træning og vise, hvad du kan. Selvfølgelig er det en lang proces, men nu er jeg heldigvis kommet herop, og jeg er sikker på, at der kommer nogle flere unge spillere på et tidspunkt,« siger Kabongo, der håber, at han fortsætter med at få minutter på banen.

»Vi er fire stoppere, der er rigtig gode og kæmper om at spille. Så jeg tænker, at når jeg får chancen, så er det bare om at være til stede 100 procent og tage chancen. Det føler jeg, at jeg indtil videre har gjort, så jeg kæmper videre og håber, der kommer flere kampe til mig.«

Med 2-0 sejren over FC Nordsjælland kravler Brøndby nu op på førstepladsen i Superligaen. Næste opgave bliver i Europa League-kvalifikationen, hvor Alexander Zornigers mandskab møder FK Spartak Subotica på udebane.