Superligaens mest scorende spiller gennem tiderne, Morten 'Duncan' Rasmussen, er millimeter fra et overraskende skifte til udlandet.

AGF oplyste sent natten til tirsdag, at spilleren havde forladt klubbens træningslejr i Portugal for at forhandle de sidste detaljer på plads med en unavngiven udenlandsk klub, og nu bekræfter polske Pogon Szczecin på deres hjemmeside, at man har den danske angriber til lægetjek.

Pogon Szczecin har haft en svær sæson indtil videre og ligger sidst i den bedste polske række, Ekstraklasa. Klubben har blot lavet 21 mål i 21 kampe. Næstfærrest af alle hold i rækken, og det skal Duncan altså nu ændre på.

Og dét med at score mål ved den snart 33-årige angriber noget om. Han er den mest scorede Superliga-spiller gennem tiderne med 145 mål.

Læs her om to andre store transfer-sager, hvor FCK er på vej til at sælge Kasper Kusk til AaB og hente Viktor Fischer

Ifølge Jyllands-Postens mangeårige AGF-reporter Jesper Engmann gik forholdet mellem Morten 'Duncan' Rasmussen og AGF... eller rettere AGF-direktør Jacob Nielsen galt i forbindelse med fyringen af træner Glen Riddersholm i efteråret.

»Så jeg synes, at det er helt hen i vejret at fyre ham,« sagde Morten 'Duncan' Rasmussen dengang.

»Og jeg vil godt indrømme, at jeg ind i mellem er meget forundret over nogle af de beslutninger, Jacob Nielsen træffer,« lød det også fra topscoreren.

I en klumme hos JP skriver Jesper Engmann tirsdag:

»Derfor blev angriberen efter sin verbalt heftige udmelding indkaldt til en kammeratlig samtale med AGF-direktør Jacob Nielsen, der var rasende over angriberens manglende loyalitet over for klubben. Fra det øjeblik gik det ned ad bakke.«

Morten 'Duncan' Rasmussen havde endnu halvandet år tilbage af sin kontrakt med AGF.