Superligaklubben Viborg FF har fem kandidater til at overtage trænersædet for Ove Christensen. En af dem er Auri Skabalius.

Den tidligere Brøndby-træner kan dermed gøre comeback i Superligaen som cheftræner, efter han blev fyret i Brøndby i sommer. Bestyrelsesformand i Viborg FF, Kim Nielsen, bekræfter overfor BT, at Auri Skarbalius er blandt de sidste kandidater til cheftræner-jobbet hos Superliga-oprykkerne.

- Jeg kan i hvert fald sige så meget, at han er blandt de fem kandidater, der er tilbage, siger Kim Nielsen.

Trænersædet i Viborg blev ledigt, da Ove Christensen i fredags trådte tilbage fra sit job, da han skal igennem en omfattende knæoperation, som gør, at han ikke kan fortsætte i det krævende job som cheftræner.

Kim Nielsen og ledelsen i Viborg fik besked fra Ove Christensen torsdag, og allerede samme aften satte han sig ned sammen med direktør Morten Jensen, for at udarbejde en liste over mulige trænere. Her kom omkring 20 navne ned på en liste, og der er senere blevet afholdt samtale med seks-syv mand. Nu er der fem mand tilbage, hvoraf der skal holdes flere samtaler, og så skal ledelsen tage en endelig beslutning. Der er ikke skrevet under på noget endnu, som Kim Nielsen formulerer det.

Hvordan synes du, Auri Skarbalius passer som eventuel cheftræner for Viborg?


- Jeg synes, at Auri har et godt CV. Det vil jeg godt sige. Men det synes jeg også, vores andre kandidater har, siger Kim Nielsen.

Det er direktør Morten Jensen, som har ledet processen med at finde den nye cheftræner. Han har ikke ønsket at udtale sig til denne artikel. Bestyrelsesformand, Kim Jensen, har løbende fået opdateringer fra Morten Jensen, og det har overrasket ham, hvor stor interesse, der har været for at overtage Ove Christensens job.

- Vi har haft flere kvalificerede emner, end vi forventede. Det er det positive. Vi har haft en god proces indtil videre, og vi tror, vi har afsluttet det, inden uge er omme, så vi har en træner klar, når spillerne vender hjem fra træningslejr.

Viborg FF er i denne uge på træningslejr i Tyrkiet forud for forårssæsonen. Her venter en kamp for at undgår nedrykning til 1. division. Viborg blev før sæsonen udråbt blandt favoritterne til at rykke ned, men spillede en flot første halvsæson og ligger i vinterpausen to point over nedrykningsstregen.